Harning

  • Mest læste de seneste 48 tim

  • Blogstats

    • 166 243 hits
  • Kommentarpolitik

    Vær venligst opmærksom på, hvordan du formulerer din kommentar. Kommenterer der kan anses for injurierende eller som på nogen måde kan ophæve kilders anonymitet, eller som krænker andre menneskers privatliv vil ikke blive publiceret.
  • Ophavsret

    Ophavsretten til min blogs indhold tilhører iflg. lov om ophavsret mig. Korte tekststykker kan naturligvis citeres, når kilden, herunder mit navn, klart anføres. Hvis du ønsker at gøre brug af mine tekster på anden vis, kan dette ske efter skriftlig aftale.
  • En tanke…..

    ”Sociala grupper skapar avvikelse genom att skapa de regler vilkas överträdande bildar avvikelse, och genom att applicera dessa regler på särskilda människor och stämpla dem som avvikare." Howard S Becker
  • Og én mere

    ”Først kom de for at tage kommunisterne, men jeg protesterede ikke, jeg var jo ikke kommunist. Da de kom for at arrestere fagforeningsmændene, protesterede jeg ikke, jeg var jo ikke fagforeningsmand. Da de spærrede socialisterne inde, protesterede jeg ikke, jeg var jo ikke socialist. Da de spærrede jøderne inde, protesterede jeg ikke, jeg var jo ikke jøde. Da de kom efter mig, var der ikke flere tilbage til at protestere.” Martin Niemöller
  • Sider

  • Reklamer

    Jeg står på ingen måde inde for de reklamer som du eventuelt kan se på denne blog.
  • Meta

Sjælelig voldtægt

Posted by harning på maj 5, 2009

På arbejde. Min kollega og jeg er uenige om hvem der skal gøre hvad. Pludselig tar han fat i min arm og råber: ”se mig i øjnene når jeg taler til dig”. Han er vred og stor og stærk og jeg bliver grebet af panik. Kan ikke finde ord. Forsøger at vriste mig fri. Men han er større og stærkere og insisterende, så jeg står bare dér og lader ham se ind i min sjæl og mærker hvordan jeg langsomt forsvinder

og bliver til en skygge af ingenting.

©Harning

12 svar to “Sjælelig voldtægt”

  1. Marian said

    Du kan vist godt fjerne spørgsmålstegnet i overskriften. Det lyder som et af de mere tydelige – eller entydige – eksempler på sjælelig voldtægt, det her.

  2. harning said

    Det glæder mig at du synes Marian. 😀 for jeg har brugt rigtig lang tid på at spekulere over på hvilket måde jeg bedst fik tydeliggjort det som jeg anser for at være netop sjælelig voldtægt.

    (red. Spørgsmålstegn hermed fjernet. 😀 )

  3. harning said

    Og tænk! – det er hvad forældre, lærere og pædagoger udsætter børn for på en daglig basis – visse af dem endda med argumenter om at det er en sund og vigtig del af børneopdragelsen…

  4. Marian said

    Det er da også vigtigt at gøre det så tidligt og så eftertrykkeligt klart for børn, at det er (over)magten, der styrer. Altså, hvis de skal blive til veltilpassede samfundsborgere. Hvor sundt det er, er et andet spørgsmål…

  5. harning said

    Aha…, hvor er du klog Marian -selvfølgelig er det sådan det hænger sammen. 😉
    Gid nogen dog havde gidet forklare mig det tidligere (i stedet for at bruge argumenter om det vigtige med intimitet i kommunikationen og at børn i virkligheden slet ikke hører med ørerne men med øjnene) – så havde jeg jo forstået nødvendigheden af den sjælelige voldtægt for flere år siden…..

  6. Susan said

    WHAT! Saadan behandler man s.. da ikke andre mennesker (uanset alder, position m.v.) Det er som du skriver sjaelelig voldtaegt.

  7. harning said

    Helt enig Susan – ikke desto mindre er det en strategi som ofte anvendes af voksne overfor børn og som hver gang jeg hører/oplever det får min mave til at slå knuder og hårene til at rejse sig på armene og jeg er simpelthen ude af stand til at begribe hvorfor voksne synes det er i orden at behandle børn på den måde.

  8. Marian said

    Måske er det, fordi vi så tidligt i livet bliver gjort til ”en skygge af ingenting”, at vi har svært ved at se det ske? Jeg har set det masser af gange, både overfor børn, og – i måske lidt mindre tydelig udformning – også voksne imellem. Men der gik lang tid, før jeg forstod hvad det egentligt var, jeg overværede respektive selv var involveret i, der fik min mave til at gå i knuder og hårene til at rejse sig på armene.

    Jeg tror, de fleste er sig lige så lidt bevidste om, hvad de har gang i, som jeg forstod det førhen. Og de gør det, fordi det i sin tid blev gjort ved dem.

  9. dax2 said

    Jeg kan desværre ikke deltage i denne debat, jeg kommer til at tænke på at jeg savner en, som kigger mig i øjnene og sender sin varme ånde på min hånd.

  10. harning said

    Jamen det lyder da helt trist Dax. 😦

  11. dax2 said

    Ja det er frygteligt!

  12. harning said

    Det tror jeg på – det må du da se at få gjort noget ved Dax. :-)¨

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.