Harning

Spar tusindvis af kroner hver måned – flyt til sverige.

Posted by harning på oktober 20, 2012

For bare nogle år siden var der masser af danskere som flyttede til Sverige, nu synes alt færre vælge denne løsning – måske på grund af artikler som denne, som får det til at lyde som om det ikke længere kan svare sig. Men bare fordi forskellen på huspriser ikke længere er helt så markant som tidligere og den svenske krone er blevet lidt stærkere så betyder det ikke, at der ikke fortsat er tusindvis af kroner at spare – især for en børnefamilie.

Se bare her:

Kursen:  Lige nu får du ca 15 kroner mere for hver hundrede kroner du tjener. Dvs at hvis du fx sidder med en rimelig gennemsnittelig dansk løn på 18.000 dk netto så får du 20.684 svenske kroner at gøre godt med.

Børnepasning: I Københavns kommune koster én vuggestueplads  3.354 dkkr. m.frokost, én børnehaveplads 2.363 kr. m.frokost og én fritidshjemsplads 1.260 kr. I Malmö kan du aldrig komme til at betale for mere end tre børn, børn derudover er gratis, og uanset hvor høj en indtægt du har vil du heller ikke komme til at betale mere end 2520 svenske kroner ialt – for alle dine børn. Dvs har du bare ét barn så sparer du minimum 1267 danske kroner på en børnehaveplads (mere hvis du tjener mindre end 30.000 i måneden), har du flere børn er der selvfølgelig tilsvarende flere penge at spare.

Skulle du vælge at sætte dit barn i en af Malmø`s alle privatskoler – så koster dette lige så meget som folkeskolen – dvs ingenting – det er helt gratis.

Jaja tænker du nu, men de taler jo svensk derover og mine unger kan ikke svensk. Det ka de lære:-) Dertil kommer at alle børn i Sverige har ret til modersmålsundervisning – også i vuggestuen. Så udover at lære svensk så bevares og udvikles deres danske sprog.

Mad: Ifølge en redegørelse fra Erhvervs- og Vækstministeriet så betaler danskerne  14 procent mere for deres varer, selv når man tager højde for forskelle i landenes velstand, moms og afgifter. Så hvis du har et rimeligt almindeligt madbudget for en familie så vil du også hér kunne spare en tusse om måneden ved at bo og købe ind i Sverige.

Bil: At biler er billigere i Sverige end i Danmark ved vi vel alle efterhånden, det samme er værkstedsregningerne hvorfor vi herover i det svenske plejer kunne se en strid strøm af danske biler når det er tid til at få sat vinterdækkene på. (selv går jeg rundt og drømmer om denne bil som i Danmark koster 199.990danske kroner og som herover kan fås til sølle 121.000 dk kr.)

El: Også elpriserne er efter sigende langt billigere hérover – det ved jeg dog ikke så meget om, men du ka jo selv gå ind og sammenligne de svenske priser med hvad du betaler i din danske bolig.

Nu sidder du så måske og tænker, at det der med at flytte til Sverige lyder måske ikke så skidt endda, men hvor skal jeg så bo…

Det skal du selvfølgelig hér – i vores dejlige hus som vi nu sætter til salg for at komme lidt længere ud på landet og få os en ged:-)

©Harning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

 
%d bloggare gillar detta: