Resursskola=Elitskola?
Posted by harning på februari 26, 2010
Min sons stackars morfar dog i tron att den svenska skolan hade utvecklats till ett studium i navelbeskådande flummig okunskap och med det för honom sannolika ändamålet att: ”…. starka krafter inom Det nya frälset,……..,byråkratin, ser fram mot de sötebrödsdagar då folket äntligen är förvandlat till stumma lealösa lätthanterliga analfabetiska kräk?”
*(eftersom han har en IQ på 160)
Også bragt i Dagen skola
This entry was posted on februari 26, 2010 den 11:57 e m and is filed under Alle Harnings indlæg, Børn&Unge, Borgerrettigheder, Bureaukrati & Jura, Debat, Klummer & kroniker, Lite svenska. Taggad: Ad-hd, barn, børn, dyslexi, forfatter, harning, lärare, lærere, malmö stad, skola, skole, specialundervisning. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, eller trackback from your own site.
6 svar till “Resursskola=Elitskola?”
Kommentera
Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.
tosommerfugle said
Det kunne jo også tolkes som en ”mindre bevidst” handling, der styrker et verdensbillede gennem selvbekræftende forventninger. Selv om mange ikke direkte vil indrømme det, ageres der jo desværre ofte ud fra misforståelsen af ”særlige behov” (dysleksi og andet) som en slags dumhed. Altså er der ikke grund til så ”spilde tiden” på høje forventninger; hellere opfylde institutionens primære mål – at få skolepligten overstået i fred. :->
harning said
Lige denne gang, så var det desværre en bevidst handling – forstået på den måde at læreren* bla. helt undlod at give eleverne den forberedelsestid som de havde ret til(og som ”normale” elever også får).
Men ellers er det da rigtig nok, at børn i specialklasser og med særlige behov fortsat behandles som om de var idioter selv om det ikke er deres hjerne der fejler noget. FX, ledte jeg efter en efterskole til min søn på et tidspunkt men måtte opgive da de eneste som kunne tage sig af unge med hans behov samtidig erklærede at de ikke tilbød afgangseksamen! Jamen…
* Efter sigende på baggrund af rektors anbefaling
Donald said
Jeg synes din ironi er svær at forstå. Der er et behov for skoler til begavede børn og der er behov for at ændre folkeskolen totalt for at almindelige børn kan lære noget uden at blive forstyrret af urolige elementer. De vanskelige børn skal vi lære at klare på en anden måde, og det er ikke klasserumsundervisning, som er løsningen.
tosommerfugle said
Tjah… ”laveste fællesnævner” betyder jo at der ikke arbejdes ud fra en antagelse om at ”særlige behov” er forenlige med kravene til en afgangseksamen. Tænk hvis skolerne tænkte i at de ressourcestærke skulle have lov til et ekstra højt tempo, med eller uden behov for støtte til at holde retningen… Sådanne forslag bliver jo typisk ikke vel modtaget 😀
harning said
Mon ikke det er en sproglig forbistring Donald? For jeg synes ellers selv at ironien var soleklar i at resurser var lige med resursefyldte elever og at ingen særlige hensyn til børn med særlige behov men tværtimod mindre hensyn end til ”normal”elever var ensbetydende med at disse elever måtte være særlig intelligente….
Derudover er jeg da helt enig med dig i at der er brug for skoler til alle børn med hver deres behov og jeg mener også klart at alle ville klare sig bedre hvis de fik undervisning efter evner/kundskaber/niveau fremfor efter biologisk alder.
harning said
Jeg er så træt af laveste fællesnævner! Hvornår skal vi dog indse at skolen og verden kunne blive så meget mere spændende hvis vi arbejdede ud fra individets højestenævner? Og nej, sådan nogle forslag anses desværre ikke for at være politisk korrekte og jeg kan ikke begribe hvorfor ikke? Det at nogen er gode til noget og andre til noget andet burde jo netop være en resurse. 🙂