Harning

Kulturens pinlige bagside?

Posted by harning på maj 27, 2009

Det prestigefyldte professorat i poesi ved Oxford universitet får i disse dage usædvanelig meget omtale, således også i dagens Politiken. Årsagen er at den ene kandidat(Ruth Padel) til stillingen har været medvirkende i en ”smædekampagne” mod den anden kandidat(Derek Walcott.), hvilket nogle mener at hun burde have holdt sig for god for. Nu er det bare sådan at jeg har svært ved at se problemet uanset fra hvilken synsvinkel man anskuer den. For, jeg synes ikke at tidligere beskyldninger om sexchikane på baggrund af udtalelser som: ”Forestil dig, at jeg elsker med dig. Hvad ville jeg gøre? Ville du gå i seng med mig, hvis jeg spurgte dig?.” er spor relevante i forhold til om en kandidat kan anses som værdig og hensigtsmæssig – ligesom jeg egentlig heller ikke kan se hvorfor en anden kandidats valg* at gøre journalister opmærksomme på disse tidligere beskyldninger skulle gøre hende mindre kvalificeret eller værdig som poesiprofessor.

For mig at se er hele affæren pinlig – ikke på grund af den enes påståede sexchikane eller den andens orientering til medierne om sexchikanen – men fordi det overhoved betragtes som relevant ved ansættelsen af en poesiprofessor.

Hvor blev kulturen og poesien egentlig af? Druknede den i sladderstrømmene og overskriftsjournalistikken eller er ovenstående blot den pinlige grimme bagside af kulturens medalje?

©Harning

*(dog synes jeg at hendes efterfølgende benægtelse/uærlighed kan have en vis relevans)

Læs gerne: Thomas Bredsdorffs fornuftige og interessante kommentar om et poesiprofessorat i Danmark.

3 svar till “Kulturens pinlige bagside?”

 1. harning said

  Er det acceptabelt at medierne tilsyneladende alene beskæftiger sig med enten skandalesiden eller det faktum at der var både en kvindelig og en farvet kandidat til posten – fremfor at beskæftige sig med den kulturelle, poetiske eller rent akademiske side?

 2. jensdrejer said

  Jeg har slet ikke læst artiklen. Jeg blev fuldstændig udmattet, allerede da jeg så overskriften. Men jeg synes det er ekstremt pinligt, hvis den ene kandidat har lækket pinlige historier til pressen for at få et professorat.

 3. harning said

  Selvfølgelig er det pinligt Jens – men er det relevant?

  Mere pinligt synes jeg i givet fald det er at Derek Walcott valgte at trække sig og at ingen forsøgte at bremse ham.
  Ligesom jeg synes det er rigtig pinligt at Ruth Padel gjorde det hele så fordækt – for hvis gamle latterlige anklagelser om sexchikane virkelig er relevante i forhold til besættelsen af stillingen burde det have været diskuteret i en offentlig debat.

  Men allermest pinligt synes jeg nu stadig det er at poesien og kulturen drukner i denne type sladder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

 
%d bloggare gillar detta: