Harning

 • Mest læste de seneste 48 tim

 • Blogstats

  • 160 651 hits
 • Kommentarpolitik

  Vær venligst opmærksom på, hvordan du formulerer din kommentar. Kommenterer der kan anses for injurierende eller som på nogen måde kan ophæve kilders anonymitet, eller som krænker andre menneskers privatliv vil ikke blive publiceret.
 • Ophavsret

  Ophavsretten til min blogs indhold tilhører iflg. lov om ophavsret mig. Korte tekststykker kan naturligvis citeres, når kilden, herunder mit navn, klart anføres. Hvis du ønsker at gøre brug af mine tekster på anden vis, kan dette ske efter skriftlig aftale.
 • En tanke…..

  ”Sociala grupper skapar avvikelse genom att skapa de regler vilkas överträdande bildar avvikelse, och genom att applicera dessa regler på särskilda människor och stämpla dem som avvikare." Howard S Becker
 • Og én mere

  ”Først kom de for at tage kommunisterne, men jeg protesterede ikke, jeg var jo ikke kommunist. Da de kom for at arrestere fagforeningsmændene, protesterede jeg ikke, jeg var jo ikke fagforeningsmand. Da de spærrede socialisterne inde, protesterede jeg ikke, jeg var jo ikke socialist. Da de spærrede jøderne inde, protesterede jeg ikke, jeg var jo ikke jøde. Da de kom efter mig, var der ikke flere tilbage til at protestere.” Martin Niemöller
 • Sider

 • Reklamer

  Jeg står på ingen måde inde for de reklamer som du eventuelt kan se på denne blog.
 • Meta

Mossad er nogle inkompetente idioter

Posted by harning på februari 2, 2009

Ja, enten det eller også er Israel ikke spor interesseret af fred i Gaza.  Mossad anses,  som bekendt, som en af verdens bedste efterretningstjenester – alligevel har de ikke formået at gå ind i lille bitte Gaza, lokalisere de Hamaspersoner som de anser for at være fjenden og dræbe dem på stedet. Ej heller har Israel været i stand til at få ram på deres udtalte fjender, til trods for at de er verdens fjerde største militære magt og efterhånden har bombet alt som rører sig i Gaza. Nu kan jeg så læse i Politiken at USA igen vil komme stakkels Israel til undsætning (udover de våben som de forærede væk allerede i september)  ved hjælp af radar til de såkaldte våbensmuglertunneler. Jamen..

Hvis agendaen virkelig var den udmeldte – at få ram på Hamas og ikke civilbefolkningen, hvorfor har Israel så ikke benyttet sig af  de muligheder de har haft i form af ikke bare Mossad men også i lige så høj grad de spærrede grænser, det lille område og den relativt lille befolkning? Fx kunne de jo bare have tømt hele Gaza på folk og sorteret Hamas ud fra mængden.

Men nej…

©Harning

Fra de Israelske statsarkiver

Dagens Brännpunkt

Netværket for Boykot Israel

15 svar to “Mossad er nogle inkompetente idioter”

 1. jensdrejer said

  Øhhhhhhhh??????????????? Har du røget hash?

 2. Marian said

  Jeg ved ikke, hvor inkompetent jeg skal sige, de er. Jeg synes egentligt, de gør en fantastisk indsats, ser man på, hvad deres motivation og målsætning åbenbart er: Paul Woodward, ”The peace process is irreversibly over”, og Paul Levy ”Israel is outgassing its unhealed trauma”. Lang, især Paul Levy’s artikel, men absolut læsværdigt.

  Så længe vi kun ser en bestemt gruppe mennesker udagere mod en anden bestemt gruppe mennesker her og nu, ser vi ikke hele billedet.

 3. harning said

  Øh….nej Jens. 😀
  (ikke for nylig ihvertfald. 😉 )

 4. harning said

  Det jo lige det Marian, for hvis bare agendaen var at få ram på Hamas og derved skabe fred så burde det have kunnet lade sig gøre for længst. Men selvfølgelig er det ikke agendaen – hverken den historiske (j.f. statsarkiverne) eller den nutidige handlende.
  Traume vinklen er interessant – dog vil jeg tillade mig frækheden at påstå, at den for Israels vedkommende er selvpåført.

 5. Marian said

  Selvpåført eller ej, det afgørende er vist selverkendelse. I stedet for udageren. Spørgsmålet er, om det nogensinde vil gå op for menneskeheden.

 6. harning said

  Jep, selverkendelse – tilsat et par hensigstmæssige copingstrategier.

 7. jensdrejer said

  Umiddelbart kan det lyder som en smart ide at tømme Gaza, men jeg tror ikke det kan lade sig gøre. Det er fuldstændig umuligt. Det var bare dét jeg mente med min kommentar! Men jeg formoder også at det var ment som en sarkastisk joke!

 8. harning said

  Tja, der bor omtrendt det samme antal mennesker i Gaza som i hovedstadsområdet( det gamle københavns amt)og Gaza er ca 100km2 mindre (alt efter hvordan man regner) – så helt umuligt er det naturligvis ikke rent praktisk med militær overlegenhed, civile der gerne vil undgå at deres børn dør, og nabolande som gerne hjælper til i en periode for at komme af med Hamas.
  Derimod er det naturligvis ikke særlig smart rent PR-mæssigt, idet den slags sender ganske tydelige og ubehagelige associationer……

 9. Marian said

  At tømme Gaza ville kun nytte noget, hvis Paul Levy lå helt ved siden af med sine overvejelser – hvilket jeg ikke tror, han gør. De mekanismer, han opridser i sin artikel, finder man sådan set overalt der, hvor mennesker slås mod mennesker. Om det er i det små eller i det store. Og sålænge det, der udløser disse mekanismer – nemlig traumaet – ikke bliver løst, så kan man tømme Gaza ti gange, og Israel vil stadigt ikke være tilfreds. Og finde på andre grunde, hvorfor der skal slås ned på Palæstinenserne, eller hvem det tilfældigvis måtte være.

  Så meget for permanent fred i verdenen…

 10. jensdrejer said

  Nemlig. Jeg ser to problemer: 1) Det vil sikkert være svært at se hvem der tilhører Hamas og hvem der ikke gør. Jeg ved godt at de sikkert kender lederne, men der er jo også alle de andre. 2) Sådan en aktion vil gøre sig rigtig, rigtig dårligt i medierne. De ville blive så upopulære, at selv USA sikkert ville blive tvunget til at tage afstand fra projektet. Palæstinenserne ville sikkert ikke forlade deres hjem frivilligt og det forstår jeg godt. Tænk på de billeder og historier der ville komme, om palæstinenser som er blevet flyttet med vold og magt. Uha – det ville sandelig ikke se godt ud.

 11. harning said

  jens
  ad 1) Hvis vi holder fast i de officielle udtalelser så mener Israel jo, at de godt kan se forskel og at de derfor kun er kommet til at ramme civilbefolkningen når denne ikke har villet flytte sig væk fra hamasfolkene…..

  ad 2) Netop – forestil dig at Israel indenfor ét år havde samlet 4 millioner palæstinenser og havde drevet dem på flugt, havde halshugget i titusindevis på åben gade, brændt tusinder af børn på bål og spærret den resterende million inde i et fængsel – Pr-mæssigt ville det naturligvis være en tabt ”krig”. Men langsomt men sikkert vil den der bider sin tid aldrig vente for længe…..

 12. harning said

  Marian, jeg er enig med dig i at det hensigstmæssige ville være at løse traumet – men mener nok at det er utopi, hvorfor jeg i dette tilfælde ville være mere tilbøjelig til, og hold nu fast, tvangsindlæggelse (ikke for at tvangen ville løse traumet – men fordi den ville sikre at traumet ikke var udagerende mod små børn).

 13. Marian said

  På en måde helt enig. Men så kunne vi lige så godt erklære hele verdenen – eller: hele den såkaldt ”civiliserede” verden – for et galehus med detsamme… Undtagen måske de børn, der på mystisk vis har klaret, ikke at blive traumatiseret endnu.

  (Mens ”civiliseret” jo egentligt, etymologisk set, betyder lidt noget andet, end hvad vi sådan forbinder med det. Og så behøvede det ikke nødvendigvis at stå i anførelsestegn.)

 14. Jens Ole Henningsen said

  Tror du virkelig, at israels formål er kun at tage fat i Hamas?… nej, de er ude på at udslette hele Palæstinenser pga den jalousi, de havde helt fra f.Kr. tidsalder, sååå..

 15. harning said

  Hej Jens Ole og velkommen til. 🙂

  Jeg vil anbefale dig at læse teksten igen , måske med et par smukt lyserøde satiriske øjne på…… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d bloggare gillar detta: