Harning

 • Mest læste de seneste 48 tim

 • Blogstats

  • 157,187 hits
 • Kommentarpolitik

  Vær venligst opmærksom på, hvordan du formulerer din kommentar. Kommenterer der kan anses for injurierende eller som på nogen måde kan ophæve kilders anonymitet, eller som krænker andre menneskers privatliv vil ikke blive publiceret.
 • Ophavsret

  Ophavsretten til min blogs indhold tilhører iflg. lov om ophavsret mig. Korte tekststykker kan naturligvis citeres, når kilden, herunder mit navn, klart anføres. Hvis du ønsker at gøre brug af mine tekster på anden vis, kan dette ske efter skriftlig aftale.
 • En tanke…..

  ”Sociala grupper skapar avvikelse genom att skapa de regler vilkas överträdande bildar avvikelse, och genom att applicera dessa regler på särskilda människor och stämpla dem som avvikare." Howard S Becker
 • Og én mere

  ”Først kom de for at tage kommunisterne, men jeg protesterede ikke, jeg var jo ikke kommunist. Da de kom for at arrestere fagforeningsmændene, protesterede jeg ikke, jeg var jo ikke fagforeningsmand. Da de spærrede socialisterne inde, protesterede jeg ikke, jeg var jo ikke socialist. Da de spærrede jøderne inde, protesterede jeg ikke, jeg var jo ikke jøde. Da de kom efter mig, var der ikke flere tilbage til at protestere.” Martin Niemöller
 • Sider

 • Reklamer

  Jeg står på ingen måde inde for de reklamer som du eventuelt kan se på denne blog.
 • Meta

 • Reklamer

Demonstration i Köpenhamn idag

Posted by harning på januar 13, 2009

Det finns många sätt varpå man kan uttrycka sitt missnöje med kriget i Gaza utan att ta till våld eller hatisk retorik. I Danmark är det idag nationell protestdag med spridda demonstrationer bla på Rådhuspladsen i Köpenhamn. Om Danmark känns för långt bort och demonstrationer för stökiga kan man alltid göra som Vänsterpartiets ledning och socialdemokraternas kvinnoförbund som kräver att tennismatchen mellan Sverige och Israel i Malmö i mars stoppas.  Eller kanske en lite mer stillsam musikalisk protest, eller varför inte använda sig av tecknade serier, möjligheterna är många och det samma är vi.

©Harning

Nästan en halv million människor har nu signerat  den här protesten

“a holocaust-in-the-making”

Reklamer

11 kommentarer to “Demonstration i Köpenhamn idag”

 1. Gershon ben David said

  Vart finns fantasilandet Palestina? Vem bor i fantasilandet Palestina? Den förredetta brittiska kolonin delades för länge sedan till två stater. Araberna fick den stora Jordanien och judarna fick den lilla Staten Israel. De som kallar sig “palestinier” bör flytta till Jordanien och låt Israel vara i fred.

 2. harning said

  Hej Gershon ben David och välkommen till min blogg. 😀

  Att du och jag har helt olika uppfattning om historia,bakgrund,politik, rättigheter osv är det visst ingen tvekan om. Alla kan vi inte tycka eller veta lika mycket om allting. Men även om vi ser så väldigt olika på många punkter och ligger på var sin kant på den politiska linjalen – precis som den här bloggaren och jag gör, så kan han och jag i alla fall vara överrens om att man inte bombar barn. En uppfattning jag undrar om du delar?

 3. Gershon ben David said

  Det är rätt! Hamas ska inte skjuta Kassam raketer mot den civila befolkningen in Israel. Arab terroristerna ska inte kapa flygplan med hundratals oskyldiga passagerare, de ska inte utföra terror attacker mot NY, London, Madrid, de ska inte gömma sig bland den civila befolkningen. Låt bara Israel vara i fred och då Israel blir inte tvungen att vidta försvarsåtgärder.

 4. harning said

  Israel är inte tvungen att göra någonting. Men i stället för att besvara din förvirrade retorik, tycker jag att du skulle ta och läsa vad den här israeliske journalisten, vars föräldrar överlevde förintelsen, har att säga.

  Eller varför inte stanna upp och lyssna på den här israelens (även han journalist) bekymmer om vad kriget gör mot israels söner.

 5. Ruben said

  Varför inte stanna upp och läsa de händelser som svensk media noggrant väljer bort att rapporter om?

  “Hamas on Monday raided some 100 aid trucks that Israel had allowed into Gaza, stole their contents and sold them to the highest bidders.”
  http://www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1231424932109&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull

  “Hamas Using UN Ambulance”

  “Mortar Bombs Shot from UN School in Gaza”

 6. harning said

  Hej Ruben och välkommen till min blogg. 😀

  Som svar på din fråga: Därför att det inte är det,det handlar om. Det handlar om at civila barn befinner sig mitt i slagfältet och då är det aldrig okej att bomba. Oavsett. I allafall inte om man vill hedra de avtal om humant krig som finns.

  (You Tube kan användas till mångt och mycket – av båda sidor)

 7. Anna said

  Hej Harning!
  Jag förstår inte hur du orkar tala med dom där
  Dom fattar inte! Dom skiter i att barn dör! Jag håller med Rickard Falk. Israel återskapar Förintelsen i mellanöstern och ingen jävel bryr sej.

 8. silhuet said

  Jeg må medgive Harning, at dette ikke handler om Dem og Os, om Pro eller Kontra, om Rigtig og Forkert, om Ret eller Uret men først og fremmest om det fuldstændig absurde og utilstedelige i de stridende parters fasthlden af, at krig løser noget som helst.
  Krigen er ekstremisternes sprog. Hvad enten disse ekstremister er arabiske eller israelske repræsenteret af diverse regeringer el. lokale fraktioner.

  Vi er sgu da højt udviklede mennesker (?? er vi ikke) med sprog, med ører, med intellekt og forhåentlig en eller anden form for medmenneskelig forståelse.
  Lad os for alt i verden handle som mennesker og ikke som instinktstyrede amøber.

  (og jeg er komplet uafklaret i den her konkrete strid. Jeg synes bare det er sørgeligt og ynkeligt at benytte sig af geværløb som talerør, også rent retorisk. Hvadenten man kommer fra den ene eller anden side af en fiktiv grænse)

 9. harning said

  Hej Anna och välkommen till min blogg. 😀

  Som du ser, har jag tagit bort en del av din kommentar. Du är får ha vilka åsikter du vill, men här hos mig finns en kommentarpolitik (se textboxen i vänster sida) och oavsett hur olika vi alla kan tycka om ett givet ämne så förväntar jag en rimlig ton i debatten.

  När det är sagt, så kan jag hålla med dig om att det ser ut som om Israel återskapar förintelsen – vilket de ju på sätt och vis också har uttalat tidigare. Däremot så tror jag att du har fel i att ingen bryr sig. Jag tror snarare att det handlar om omedvetet förnekande därför att sanningen är så fruktansvärd att många bara inte kan tro att det är sant.

 10. harning said

  Det er jo det jeg bare slet ikke kan forstå i denne sag Silhuet – at om ikke andet – hvorfor kan verdenen så ikke enes om at krig og bomber er forkert. Jeg begriber det simpelthen ikke!
  Og dog, der findes selvfølgelig en del psykologiske årsagsforklaringer såvel som økonomiske – men alligevel…

 11. harning said

  Servicemeddelelse:
  Mere om You Tube og filmklippet af Hamas og FN ambulancen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: