Harning

 • Mest læste de seneste 48 tim

 • Blogstats

  • 160 463 hits
 • Kommentarpolitik

  Vær venligst opmærksom på, hvordan du formulerer din kommentar. Kommenterer der kan anses for injurierende eller som på nogen måde kan ophæve kilders anonymitet, eller som krænker andre menneskers privatliv vil ikke blive publiceret.
 • Ophavsret

  Ophavsretten til min blogs indhold tilhører iflg. lov om ophavsret mig. Korte tekststykker kan naturligvis citeres, når kilden, herunder mit navn, klart anføres. Hvis du ønsker at gøre brug af mine tekster på anden vis, kan dette ske efter skriftlig aftale.
 • En tanke…..

  ”Sociala grupper skapar avvikelse genom att skapa de regler vilkas överträdande bildar avvikelse, och genom att applicera dessa regler på särskilda människor och stämpla dem som avvikare." Howard S Becker
 • Og én mere

  ”Først kom de for at tage kommunisterne, men jeg protesterede ikke, jeg var jo ikke kommunist. Da de kom for at arrestere fagforeningsmændene, protesterede jeg ikke, jeg var jo ikke fagforeningsmand. Da de spærrede socialisterne inde, protesterede jeg ikke, jeg var jo ikke socialist. Da de spærrede jøderne inde, protesterede jeg ikke, jeg var jo ikke jøde. Da de kom efter mig, var der ikke flere tilbage til at protestere.” Martin Niemöller
 • Sider

 • Reklamer

  Jeg står på ingen måde inde for de reklamer som du eventuelt kan se på denne blog.
 • Meta

Jødiske børn skal holde sig væk fra skolen

Posted by harning på januari 5, 2009

I følge Politiken.dk udtaler to folkeskoleledere (Lise Egholm og  Olav Nielsen)  at de i dag ville tøve med at optage jødiske børn på deres skoler og sågar pænt rådgive forældre med jødisk baggrund om at finde en anden skole.  Begrundelsen som de giver er at det ville kunne skabe konflikter blandt børnene pga den pågående krig i Gaza.  Dette er ikke bare noget sludder – det er tillige en klar udmeldelse om at de to skoleledere ikke anser sig være i stand til at udføre det job som de er ansat til.

For en skoleleder er naturligvis forpligtiget til at arbejde i henhold til folkeskolelovens  formål. Formål  som klart statuerer at skolen skal gøre  børnene ”fortrolige med dansk kultur og historie, giver dem forståelse for andre lande og kulturer,” samt at Folkeskolen ”skal forberede eleverne til deltagelse, medansvar, rettigheder og pligter i et samfund med frihed og folkestyre. Skolens virke skal derfor være præget af åndsfrihed, ligeværd og demokrati.”

Da både Lise Egholm og  Olav Nielsen  helt åbenlyst ikke ser sig istand til at sikre at deres skoler overholder ovenstående formål er det min opfattelse at de umiddelbart bør fratræde deres stillinger  .

Alternativt; hvis skoleledernes manglende overholdelse af folkeskoleloven skyldes uvidenhed kunne de bede formanden for Dansk-Palæstinensisk Venskabsforening, Fati El-Abed, om et kursus – idet han helt klart har  forstået hvad det indebærer at gå i dansk skole. Han udtaler bla at det er ”forkasteligt” hvis skoler fraråder jødiske forældre at indskrive deres børn og siger videre at det er ”deprimerende” og ”til at græde over”, ”hvis en international konflikt fører til, at danske børn med forskellig baggrund ikke kan gå på samme skole i fredelig forening”.

©Harning

Læs også:
Dr Fyn

Politiken den 6 januar – Hvad Olav Nielsens chef vil gøre vedsagen

18 svar to “Jødiske børn skal holde sig væk fra skolen”

 1. Susan said

  For at bruge dine egne ord fra et andet indlaeg: You’ve got to be kidding me!!!

  Det er muligt at de (skolelederne) har overbevist sig selv om at de goer det for at beskytte boernene, men saa burde de skynde sig at overbevise sig om igen.

  Nogen gange er jeg glad for den politiske korrekthed der er her og det gaelder baade religion, politisk, bandefarver m.v. Man maa ikke baere religioese beklaedninger i Californiske offentlige skoler, dvs. ingen hovedbeklaedninger, ingen tydelige kors, der er sikkert nogle piger der har et kors i deres halskaede men ingen tydelige tilkendegivelser. Jeg er sikker paa at vi har naer sagt alle religioner repraesenteret paa Cathrines skole, men jeg maa aerligt indroemme at jeg ikke har nogen anelse om hvem der er hvad. Jeg kan gaette mig til at Cathrines core teacher er muslim, jeg ved at Cathrines veninde er mormon, jeg ved at min veninde er opdraget joedisk, og saa er der helt sikkert katolikker, buddhister, hinduister m.v. i en skoen blanding.

  Det er saa trist og saa diskriminerende hvad de skoleledere udtaler – jeg forstaar slet slet ikke hvordan de kan faa sig selv til det!!!

 2. Det er jo et udmærket eksempel på hvordan problemer skabes. Ved at lade som om de er der, opstår de netop ud af intet. Både børn og forældre lærer derved at de ”bør” hakke på hinanden, når de får chancen…

 3. harning said

  Susan
  Jeg forstår det heller ikke, men nu havde jeg jo som du også påpeger lige brugt ordene ”You’ve got to be kidding me!” én gang og så syntes jeg ikke at jeg kunne gøre det igen lige med det samme. 😀

  Udtalelserne falder (som jeg læser dem)i forbindelse med en antagelse om de de palæstinensiske børn på de pågældende skoler ikke ville kunne finde ud af at opføre sig ordentlig overfor eventuelle jødiske børn. Hvilket til rimelig stor del vel må siges modbevises af Fati El-Abed.
  Uanset antagelser – så er det simpelthen bare så pinligt! at disse to skoleledere går ud med den slags udtalelser og havde jeg børn i en af disse skoler ville jeg pr.prompte tage dem ud fordi skolen så tydeligt ikke lever op til sit ansvar om at alle børn uanset baggrund skal kunne gå der og tillige lære om demokrati, ligestilling og åndsfrihed.

  Som altid, interessant med dine eksempler om Cathrines skole. 😀
  Tilsvarende kan jeg fortælle, at min den yngste går i en privatskole hvor de fleste har indvandrerbaggrund – men hvor kulturforskellene kun kommer op ved festlige lejligheder med lækker mad fra alverdens lande mens børnene i hverdagen er fælles om målet at lære og udvikles (og forøvrigt taler et formidabelt svensk i løbet af meget kort tid (lidt ligesom da ældste gik på den internationale med alle dens nationaliteter og fællessproget engelsk)). 😀

 4. harning said

  Tosommerfugle
  Igen! Det så man tror det er løgn!
  Og så er der nogen som undrer hvor børnene mon har det fra…..
  Jamen….

 5. silhuet said

  Hvis ikke det var så sørgeligt, kunne man få et hysterisk latteranfald.
  Jeg fatter ikke verden. Det gør jeg virkelig ikke!
  – Men den fatter vist heller ikke mig.
  (må jeg så ikke gå i livets skole??? 😯 )

 6. harning said

  Om ikke andet Silhuet – så er du da ikke alene med din manglende verdensforståelse – vi er helt tydeligt flere tumper i samme ubegribelige uforståelige sump! 😀

 7. silhuet said

  Nu ser jeg, at også Bertel er i oprør. Problemet er blot, at man nok (politisk) kan korrekse/korrigere en adfærd, men at det ikke nødvendigvis ændrer den.
  Frygter jeg.

 8. spunky said

  læste i avisen at et par skoleledere selv skulle stå skoleret…..

  Lise Egholm og Olav Nielsen nu opskrevet i ”den sorte bog”, eller med ret til at ”sveder”.

 9. spunky said

  Der skulle naturligvis have stået ”EN sveder” ikke ”at sveder”

  sorry!

 10. harning said

  At de to skoleledere bliver korrekset og får en sveder er jo glimrende. 😀 – desværre synes jeg hverken at det er tilstrækkeligt eller at det bliver gjort på en hensigstmæssig måde.
  Tværtimod synes jeg at Bertel Haarders udtalelser i denne forbindelse er mindst lige så diskriminerende som de oprindelige udtalelser – idet han i højere grad får skubbet skylden over på de palæstinensiske børn med krav om at de skal opføre sig ordentlig ( og den deri implicitte antagelse om at det kan de ikke) fremfor at lægge al fokus på de to skolelederes uacceptable adfærd – herunder, som tosommerfugle også var inde omkring, at de skaber problemer hvor der ingen problemer er. (j.f. fx. Olav Nielsens udtalelse om at der end ikke har været nogen jødiske børn som har søgt optagelse p.t og at der hverken har været eller pt er nogen som helst problemer blandt børnene i skolen i forbindelse med deres baggrund og konflikten i Gaza.)

 11. harning said

  Men hvis de sveder lidt over at have fået en sveder så er det da meget fint Spunky. 😀

 12. spunky said

  he he he!

 13. Susan said

  Jeg sidder lige og taenker over hvordan mon journalisten har formuleret spoergsmaalet.
  Virker det ikke lidt underligt at en skoleleder som ikke har haft nogle joediske boern der soegte om optagelse i skolen, udtaler at han vil anbefale dem at finde en anden skole af den ene aarsag at han har palaestinensiske boern paa skolen?

  Jeg vaelger at vaere saa naiv og tro at en skoleleder er for klog til at af sig selv og naesten ud af det blaa udtale sig saadan, mon ikke spoergsmaalet har vaeret drejet og vendt saa uanset hvad han svarede saa kunne det vendes som det er blevet.

 14. harning said

  😀 Spunky

 15. harning said

  Detkunne være én forklaring Susan og måske er det sådan det forholder sig. Men… En skoleleder burde naturligvis vide bedre, uanset hvad og hvordan en journalist spørger og de to ledere kunne derfor allerede ved svaret have sikret at der end ikke var nogen historie. Dertil kommer at Olav Nielsen tidligere har gjort sig bemærket i medierne – senest mener jeg det var omkring de muslimske børns ramadan(se for øvrigt dette blogindlæg som jeg selv fandt ganske morsomt i den sag. 😀 )

 16. Det tyder jo på at journalisten har vist præcis hvor der skulle fiskes for at få den allerede tænkte historie. Det ville jo ikke være interessant at få et afbalanceret svar.

 17. harning said

  Tosommerfugle
  At journalisten ved hvor han skal fiske er vel næppe så underligt – det er hans job at finde historier. At jeg så ikke bryder mig om den slags journalistik,og mener at historien i givet fald burde have haft fokus skoleledernes manglende vilje og eller evne til at opfylde loven er en anden sag.Men egentlig har den/de pågældende journalister vel ikke gjort noget forkert.
  Det har skolelederne derimod. Ansvaret må derfor være deres, og jeg kan simpelt hen ikke finde nogen rimelighed i deres ageren.Overhoved.

 18. […] der tydeligt viser at hun på ingen måde har lyst til at rette sig efter hverken Folkeskoleloven (j.f) eller lov om social service […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d bloggare gillar detta: