Harning

 • Mest læste de seneste 48 tim

 • Blogstats

  • 161 025 hits
 • Kommentarpolitik

  Vær venligst opmærksom på, hvordan du formulerer din kommentar. Kommenterer der kan anses for injurierende eller som på nogen måde kan ophæve kilders anonymitet, eller som krænker andre menneskers privatliv vil ikke blive publiceret.
 • Ophavsret

  Ophavsretten til min blogs indhold tilhører iflg. lov om ophavsret mig. Korte tekststykker kan naturligvis citeres, når kilden, herunder mit navn, klart anføres. Hvis du ønsker at gøre brug af mine tekster på anden vis, kan dette ske efter skriftlig aftale.
 • En tanke…..

  ”Sociala grupper skapar avvikelse genom att skapa de regler vilkas överträdande bildar avvikelse, och genom att applicera dessa regler på särskilda människor och stämpla dem som avvikare." Howard S Becker
 • Og én mere

  ”Først kom de for at tage kommunisterne, men jeg protesterede ikke, jeg var jo ikke kommunist. Da de kom for at arrestere fagforeningsmændene, protesterede jeg ikke, jeg var jo ikke fagforeningsmand. Da de spærrede socialisterne inde, protesterede jeg ikke, jeg var jo ikke socialist. Da de spærrede jøderne inde, protesterede jeg ikke, jeg var jo ikke jøde. Da de kom efter mig, var der ikke flere tilbage til at protestere.” Martin Niemöller
 • Sider

 • Reklamer

  Jeg står på ingen måde inde for de reklamer som du eventuelt kan se på denne blog.
 • Meta

Holder du med Israel eller Gaza?

Posted by harning på december 30, 2008

Dette var den overskrift jeg vågnede til fra Ekstra Bladet.dk!  Og jeg blev bare så provokeret.  At jeg er stærkt propalæstinensisk er der sikkert ikke mange der er i tvivl om – men det er bare ikke pointen lige nu om man rent teoretisk og principielt synes at én gruppe mennesker har mere ret til et stykke land end hvad en anden gruppe har.  Pointen er at mennesker dør. Mange af dem. Også børn. Lige nu.

Det kan immervæk ikke reduceres til om man holder med den ene eller den anden – som om det var en skide fodboldkamp.

Børn dør, på rigtigt.

©Harning

Ur askan från dime bomberna..

Anbefalelsesværdigt

13 svar to “Holder du med Israel eller Gaza?”

 1. Marian said

  Overskriften kunne vel lige så godt have lydt ”Foretrækker du te eller kaffe?” Og den fortæller i en nøddeskal, hvordan vores samfund ”fungerer” (fungerer???). En skide fodboldkamp, ja.

 2. harning said

  jep fungerer. 😦
  Mon det næste bliver væddemål om antallet dræbte …..

 3. jensdrejer said

  Jeg er helt enig. Sådan kan man da slet ikke stille det op. Men derudover så synes jeg det er uacceptabelt at Israel bomber som de gør lige nu. Gaza er et boligområde – ikke en slagmark. På den anden side er det også dumt, at Hamas for nyligt sendte raketter mod Israel. De burde have forudset konsekvenserne – og det tror jeg også de gjorde. Derfor burde palæstinenserne rette en skarp kritik, ikke kun mod Israel, men også imod Hamas!

 4. harning said

  Selvfølgelig er det uacceptabelt – Israel har overhoved ingen rettigheder og skulle se at lade palæstinenserne i fred!
  Men jeg tror det er vanskeligt at forlange at palæstinenserne skal rette en skarp kritik mod Hamas i nulejet – sagen er jo den, at når vi som mennesker føler os angrebet så finder vi sammen i grupper mod angriberen. (Og til sagen hører jo, at Hamas ikke bare smider raketter i hovedet på Israel, de bygger også skoler og sikrer sygehuse for den befolkning der som bekendt valgte dem (ved et helt normalt, civiliseret demokratisk valg). )
  Og angriberen opleves hér ganske naturligt som Israel idet jo det er Israel som ikke bare har okkuperet bebyggelser men tillige har sørget for at i årevis forsinke og blokere mad-el-hospitalsforsyninger samtidig som de ved bla. vejspærringer har forhindret palæstinenserne i at komme på arbejde.
  Så…
  Og hvis jeg skal være ærlig – så tvivler jeg på, at jeg ville bede min regering om at være venlig – hvis der kom et andet land og besatte den jord jeg boede på. (men… Danmarkhar selvfølgelig en lidt anden historisk baggrund og synes måske netop derfor at besættelse er da bare noget man finder sig i….)

  Summasummarum – det er os og mere specifikt USA der må se at sige stop volden en gang for alle. Til begge parter.Og anvende alle de ikkevoldelige magtmidler vi har – herunder total og fuldstændig handelsblokade.
  Først derefter mener jeg at en fredlig løsning/ et muligt kompromis kan laves.

  Alt for mange civile har allerede måttet begrave deres pårørende på grund af Israel- Palæstinakonflikten

 5. Jamen, hvad andet kan du forvente af en sprøjte, hvis tilgang til film (lige pt) er at efterlyse at se bare bryster på de skuespillerinder der har holdt disse skjult.

  Men jeg er bange for at de har styr på hvad der sælger, og systematisk laver sådanne overskrifter, incl. bevidste provokationer. Og du bed på 😉

  I øvrigt synes jeg at begge sider dernede er lige rabiate i deres systematiske terror. Israelerne har ”bare” større våben. Og ingen tvivl om at Hamas ganske udmærket ved at sådan en omgang raketter giver at betydeligt større angreb retur. Det er mange år siden jeg holdt op med at regne dem for naive på det punkt.

  Og godt nytår!

 6. harning said

  Ved godt, at jeg ikke sådan burde lade mig provokere af sprøjten,
  men overskriften var in my face før jeg havde nået at få ligegyldighedsparaderne op..
  Og jeg tror egentlig ikke at denne overskrift bevidst var blevet sat som den provokation jeg opfattede den som – men helt klart som en forventet stillingtagen – for eller imod, sort-hvidt. Hvilket jo netop var den største årsag til at jeg blev så provokeret – den totale dehumanisering.
  ——-

  Og Rigtigt godt nyt år til dig. 😀

 7. perolofdk said

  …selvfølgelig vil man have, det stopper, det virker bare ganske udsigtsløst. Hvor fantasiløst at finde på at oprette den stat ‘Israel’…men tiden kan jo ikke skrues tilbage. Hvad vi har er to uforsonlige parter – og børn og andre uskyldige som betaler prisen for uforsonligheden..

 8. Susan said

  Kan man ikke bare lade vaere med at holde med nogen af dem?

  Jeg har ikke sat mig grundigt ind i forholdene og historien men har da laest lidt, og saavidt jeg kan forstaa har begge grupper egentlig lige meget ”ret” til at vaere der. Uopfindsomt at oprette staten Israel – ja det kan man argumentere for, man kan ogsaa argumentere for det rimelige i det.

  Jeg synes begge sider er lige dumme eller lige kloge og holder enten med begge eller ingen af dem.

 9. silhuet said

  Som altid hos dig Harning: ”Spot on”

  ..med altid nærværende fare for klichéfyldt hjerte-rimer-på-smerte-pis fra min side, så holder jeg med menneskeheden…og menneskeligheden.
  Ja!
  Godt så!

 10. harning said

  Alt eftersom flere og flere civile mennesker dør i Gaza, Israel optrapper mordene (j.f. folkeretten),forbyder neutrale observatører og bruger bevidst mediemanipulation for at retfærdiggøre sig selv, må jeg sige at jeg finder det alt vanskeligere at bevare et ”stop volden” og lad os komme videre syn.
  Og jeg tænker, at hvis jeg har det sådan – hvordan mon de børn der nu må vokse op med PTSD, myrdede forældre og de evige erindringer om blod, sult og smerte må have det. Hvordan vil de nogensinde kunne tilgive? Hvordan vil de igen kunne få tillid til omvedenen og menneskeheden?
  Og hvordan i al verden undgår vi at de vokser op og kræver hævn?

 11. […] https://harning.wordpress.com/2008/12/30/holder-du-med-israel-eller-gaza/ […]

 12. ulrik said

  Die Fahne hoch, die Reihen fest geslossen!
  Man må væmmes over dette extreme jødehad, der bringes til torvs på disse sider. Små jødebørn må man naturligvis gerne dræbe. De er jo ikke bedre værd, de små fascistiske jødesmovser. Og hvorfor er deres næser så store? Så de bedre kan lugte gassen?
  Ikke for ingenting er Hitler en guru i palæstinentiske befolkningsgrupper. Tidligere Reichsführer i Danmark, Knudsen, mødte som bekendt sin palæstinentiske kone i deres fælles jødehad. Mein Kampf er en steadyseller i disse områder.

 13. harning said

  Hej Ulrik og velkommen til. 😀
  Jeg er ked af at høre, at du finder mine indlæg og kommentarerne dertil vanskelige at forstå. Jeg ser mig derfor nødsaget til endnu engang at konstatere: at jeg ikke hader nogen. Ej heller jøder.

  Ang. Povl Riis Knudsen er det vel væsentligt at huske, at netop hans relation til den kristne palæstinensiske pige gjorde at han blev smidt ud af DNSB(degraderet fra sit lederskab). Bevægelsen var nemlig ikke enige med Povl Riis om at der fandtes sådan noget som ”hvide araber”(hvorvidt manden for øvrigt er drevet af had eller desillusion vil jeg ikke gøre mig klog på)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d bloggare gillar detta: