Harning

 • Mest læste de seneste 48 tim

 • Blogstats

  • 160 651 hits
 • Kommentarpolitik

  Vær venligst opmærksom på, hvordan du formulerer din kommentar. Kommenterer der kan anses for injurierende eller som på nogen måde kan ophæve kilders anonymitet, eller som krænker andre menneskers privatliv vil ikke blive publiceret.
 • Ophavsret

  Ophavsretten til min blogs indhold tilhører iflg. lov om ophavsret mig. Korte tekststykker kan naturligvis citeres, når kilden, herunder mit navn, klart anføres. Hvis du ønsker at gøre brug af mine tekster på anden vis, kan dette ske efter skriftlig aftale.
 • En tanke…..

  ”Sociala grupper skapar avvikelse genom att skapa de regler vilkas överträdande bildar avvikelse, och genom att applicera dessa regler på särskilda människor och stämpla dem som avvikare." Howard S Becker
 • Og én mere

  ”Først kom de for at tage kommunisterne, men jeg protesterede ikke, jeg var jo ikke kommunist. Da de kom for at arrestere fagforeningsmændene, protesterede jeg ikke, jeg var jo ikke fagforeningsmand. Da de spærrede socialisterne inde, protesterede jeg ikke, jeg var jo ikke socialist. Da de spærrede jøderne inde, protesterede jeg ikke, jeg var jo ikke jøde. Da de kom efter mig, var der ikke flere tilbage til at protestere.” Martin Niemöller
 • Sider

 • Reklamer

  Jeg står på ingen måde inde for de reklamer som du eventuelt kan se på denne blog.
 • Meta

Forbudt sex

Posted by harning på november 30, 2008

Eller: Hvad teenagere ikke ved.

Min teenager ved godt hvad PTHC står for,  en viden jeg må indrømme jeg ikke selv havde før han fortalte mig om det (en viden jeg for øvrigt virkelig godt kunne have ønsket mig foruden). Hvad min teenager derimod ikke vidste noget om før jeg fortalte ham det, var hvad en børneattest er for en størrelse – en viden som jeg synes alle teenagere burde have, en viden som det i dén grad undrer mig at de ikke har.
For teenagere eksperimenterer og de bliver forelskede og de lader sig rive med af situationen og ingen af dem tænker på at bede deres legekammerater om dokumentation på, at de er over femten. Lige så lidt som de tænker over hvilke konsekvenser det kan have hvis de ikke gør det. For det kan have konsekvenser. Alvorlige konsekvenser.  Og selvfølgelig burde alle femten, seksten og syttenårige vide hvad det kan indebære for dem at have sex eller lidt fællesonani med en sød og venlig person på fjortenårogellevemånederellerderomkring.
Så hvorfor ved teenagere ikke noget om det? Når nu det kan få indflydelse på deres liv.
Alvorlig indflydelse.

©Harning

12 svar to “Forbudt sex”

 1. Så får du se om du nu får flere besøgende på bloggen, fra nogen som leder efter PTHC … (Jeg troede først at det var en variant af THC – men nu kommer jeg heller ikke så meget ”i de kredse”).

  Bortset fra at det ser ud til at lærerne har ganske svært ved at finde ud af det der med seksualundervisning, skulle det da være et naturligt element dér at have lidt om juraen oppe.

 2. harning said

  Forhåbentligt ikke flere besøgende på den konto – men nok mere spam. 😦
  Men det glæder mig at jeg ikke er den eneste som er grusomt gammel og uvidende!
  Og ja, seksualundervisningen ville være et oplagt tilfælde at tale om børneattester – for, ikke for at prale 🙂 , men jeg ved at min søn er rimelig godt informeret hjemmefra til forskel fra så mange andre og alligevel vidste han ikke hvad en børneattest var for noget – altså desværre et område som jeg havde misset at informere ham om.
  Og det virkelige og meget greele misforhold bliver så ekstremt tydeligt når han har kendskab til sådan noget som netop PTHC – men ikke sin egen juridiske virkelighed.
  (og det er meget bevidst at jeg ikke har linket – hvis folk vil vide hvad det er må de selv google – herfra serviceres der ihvertfald ingen links (og apropos bogstavskombinationer så var min første association DDT -hvilket i overført betydning vel egentlig ikke giver den store forskel. 😦 .)

 3. Hvad børneattest angår, er det vel egentlig ikke så meget børnene selv der skal interesserer sig for den. Selvfølgelig bør de være lidt forsigtige, selv om der da heldigvis ikke er ret mange sager. Og den forsigtighed kan vel ikke rimeligt omfatte at de selv går og spørger efter børneattest …

  Det med flere besøgende kræver lige lidt tid før søgemaskinerne rigtig fanger den. Der skal dog nok mere til for at komme langt op i søgeresultaterne. Kunne dog forestille mig at forkortelsen kunne vække ”interesse” i sammenhæng med overskriften … men på det punkt gør det jo ikke så meget om nogen bliver skuffede.

 4. harning said

  Jeg synes at det er et problem at vi ikke ved hvor mage sager der reelt er – netop fordi den slags ofte ender med en tilståelse fra den unge i håbetom/ 0g måske også troet på at sagen dermed er ude af verdenen.

  Og nej, lige hvad det angår må folk nemlig gerne gå forgæves på min blog. 😀

 5. Kvinden said

  Hmmm … altså jeg ved ikke, hvad PTHC står for? 😉

 6. Kvinden said

  Puha – jeg har lige googlet PTHC for at finde ud af, hvad det stod for – det vidste jeg, heldigvis(!), ikke.
  Jeg blev s’gu helt forskrækket og skyndte mig at krydse søgningen væk. Ydrk!

 7. harning said

  Hej der kvinden, lang tid siden. 😀
  Jeg er bange for at jeg ikke kan (læs vil) hjælpe dig på det punkt – du må simpelthen selv finde ud af det. For som sagt; jeg tror nu jeg helst havde været foruden den viden (salige er de enfoldige nemlig. 😀 ).

 8. harning said

  Kom vist til at skrive samtidigt. Og der kan du bare se – der var en grund til at jeg for en gangs skyld synes det må være op til folk selv at bestemme om de vil forblive i lykkelig uvidenhed eller ej. 😀

 9. Jamen, det kan folk da først bestemme når de har fundet ud af det – og så er det jo ligesom for sent. 🙂

  Og du ved jo godt at du rigtig pøser benzin på nysgerrigheden 😀

 10. harning said

  ja det er noget hø er det. 😦
  og jeg har tænkt over det,men helt ærligt så kunne folk vel bare tro på at hvis ikke de ved det, så vil de sikkert heller ikke vide det – det er jo ikke som om jeg plejer at holde informationer tilbage for øvrigt.
  For ikke tale om risikoen for endnu mere spam.
  Men,men….
  Jeg skal nok tænke over det der med benzinen én gang til, for det er faktisk heller ikke rigtig meningen.

 11. Nu er det jo heller ikke værre; når begrebets eksistens turde være almen viden, er det ikke en skelsættene erkendelse at vide hvordan det også kan forkortes. Men jeg kan da godt følge en … modstand … på at en mor lærer det fra sin teenagesøn. Og det at kende forkortelsen giver jo blot øget mulighed for at være opmærksom på om det kommer i uheldig fokus. Derfor mener jeg at det er helt ok at du fremmer den folkelige uddannelse gennem at animere til videnssøgning. 😉

  Det er jo ikke som med f.eks. billeder der ikke kan gøres usete. Jeg ved ikke om du har hørt om dette fænomen? Bare rolig, der er ikke noget slemt ved det billede som jeg linker til. Og jeg har endda censureret et par bogstaver væk, fordi jeg ikke har ”brug for” at introducere til et vist ganske berømt og ret uforglemmeligt billede.

  (Og hvis du havde hørt om det, genkender du bestemt).

 12. harning said

  En modstand, jo.
  For det er jo ikke som om jeg ikke vidste at det forekom, men du har selvfølgelig ret – det er jo ikke som at lægge billeder ud, og jeg behøver jo ikke ligerem at linke.
  Og måske det ligefrem fremmer min pointe yderligere – som jo netop var det absurde i at min søn ikke bare vidste at det forekom men ovenikøbet kendte forkortelsen – men ikke sin egen juridiske virkelighed.
  Laver lige en note eller noget… 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d bloggare gillar detta: