Harning

 • Mest læste de seneste 48 tim

 • Blogstats

  • 160 463 hits
 • Kommentarpolitik

  Vær venligst opmærksom på, hvordan du formulerer din kommentar. Kommenterer der kan anses for injurierende eller som på nogen måde kan ophæve kilders anonymitet, eller som krænker andre menneskers privatliv vil ikke blive publiceret.
 • Ophavsret

  Ophavsretten til min blogs indhold tilhører iflg. lov om ophavsret mig. Korte tekststykker kan naturligvis citeres, når kilden, herunder mit navn, klart anføres. Hvis du ønsker at gøre brug af mine tekster på anden vis, kan dette ske efter skriftlig aftale.
 • En tanke…..

  ”Sociala grupper skapar avvikelse genom att skapa de regler vilkas överträdande bildar avvikelse, och genom att applicera dessa regler på särskilda människor och stämpla dem som avvikare." Howard S Becker
 • Og én mere

  ”Først kom de for at tage kommunisterne, men jeg protesterede ikke, jeg var jo ikke kommunist. Da de kom for at arrestere fagforeningsmændene, protesterede jeg ikke, jeg var jo ikke fagforeningsmand. Da de spærrede socialisterne inde, protesterede jeg ikke, jeg var jo ikke socialist. Da de spærrede jøderne inde, protesterede jeg ikke, jeg var jo ikke jøde. Da de kom efter mig, var der ikke flere tilbage til at protestere.” Martin Niemöller
 • Sider

 • Reklamer

  Jeg står på ingen måde inde for de reklamer som du eventuelt kan se på denne blog.
 • Meta

National handlingsplan ved skoleskyderier

Posted by harning på september 25, 2008

Skoleskyderier er åbenbart så almindelige og de danske lærere så angste, at særlige handlingsplaner bør udarbejdes på tværs af uddannelsesinstitutionerne således at lærerne kan finde tryghed i at vide, hvorledes de skal handle når en af de mange danske skytter kommer ind og skaber kaos i skolen. Det synes at være essensen af denne artikel fra Politiken.

Ja, hvorfor ikke? Der er jo tale om et meget almindeligt problem, og endnu en særlig handleplan – udover de særlige handleplaner for mobning, brand, dødsfald,vold,hærværk,sexchikane og alverdens andet småt og godt som skolerne i forvejen samler på, synes derfor at være en glimrende løsning.

For ikke at tale om hvor hyggeligt det lyder, at sætte sig ned i fællesskab over kaffen og wienerbrødet, på tværs af faggrænserne og tale om hvordan den enkelte lærer bør reagere, når en af disse meget almindelige skytter pludselig står der med geværet op i hovedet af hende.

Handlingsplaner, det hvad der skal til!

© Harning

11 svar to “National handlingsplan ved skoleskyderier”

 1. Sådan en handlingsplan må også kunne øge chancen for at nogen påtager sig at gøre som forventet. Og det kan jo være at den faldefærdige skole bliver pænere efter reparationerne ……..

 2. harning said

  Jep – handleplaner er hvad der skal til!

  for at få skolerne reparerede
  nye tidsvarende landkort
  bøger
  kvalificeret undervisning (i at regne til 112)

  Det lyder også så dejligt, ik? Skønt ord!
  HANDLEplan. – Man kan næsten bilde sig ind at det rent faktiskt er et verbum.

  Handlerplaner….

 3. N.Harning said

  Ak ak – nu må søster blande sig (bare fordi du ikke tager din telefon)… Og selvfølgelig er det ikke en kommentar der vedrører den indholdsmæssige side af indlægget. Nej da, søster her fik såmænd ordkvababbelse!!!

  Jeg mener jo der er stor forskel på handleplan og handlingsplan!
  En handleplan er blot udtryk for en overordnet betragtning, en hensigtserklæring, en beskrivelse af et endeligt – eller måske endda blot ønskværdigt – mål, fx ”skolen arbejder for at undgå mobning”. Handleplaner har den praktiske fordel, at den handling som skal til, allerede er sket når planen er skrevet. Alle jubler ”vi har lavet en handleplan” (underforstået – vi har gjort noget, vi har handlet) og ingen er forpligtet.
  Som bekendt er fx. sociale handleplaner jo på ingen måde forpligtende for forvaltningerne.

  Handlingsplanen er derimod en konkret anvisning på de handlinger der skal til for at opfylde målsætningerne i handleplanen. En handlingsplan kan således forpligte den som skal udføre de omfattede handlinger (fx. kan betaling tilbageholdes i kontraksforhold, hvis ikke de aftalte handlinger er udført og sømænd kan dømmes for ikke at udføre de handlinger der er fastsat som instruks i handlingsplanen for skibsulykker)..
  Bemærk – Der tales aldrig om handlingsplaner i den sociale lovgivning.

  Nuvel – der er muligvis tale om en perfid sondring her, men for den som skal indgå et kontraksforhold er den nok så væsentlig.

  Hvad også væsentligt er, at man ifølge politikens artikel har udarbejdet handlingsplaner på en skole dvs. nogen er forpligtet til at handle efter dem – altså, nogen kan dømmes for ikke at følge dem. Jamen det er da fantastisk!!!! Nu har skolerne jo, som min søde søster skriver, et hav af handleplaner liggende for bekæmpelse af mobning, sexchikane osv. Dagligdags hændelser som jo helt åbenbart ikke er så vigtige at forpligte nogen på, at det er nødvendigt med handlingsplaner. For skolen er der således tale om en helt ny situation. Nu skal de gøre noget og kan måske endda straffes for ikke at gøre det!

  Og her ses måske den allerstørste forskel på handleplaner og handlingsplaner – de fleste handlingsplaner (udenfor kontrakt)udarbejdes jo med sigte på hændelser som ikke forventes at skulle ske såsom brand, terror og nu også skoleskyderi, mens handleplaner udarbejdes på områder, hvor vi ved der løbende er problemer og burde gøres noget – men ikke vil forpligte nogen til at handle.

  Dette var så mine personlige betragtninger, som på ingen måde er hentet i sprogvidenskabens verden. Interessant nok, findes hverken ordet ”handleplan” eller ordet ”handlingsplan” i min Dansk ordbog fra Politiken.
  Måske fordi der reelt er tale om ord uden mening?????

  Og undskyld søde søster, at jeg sådan dirigerer din tråd på afveje.
  Knus fra din allersødeste søster.

 4. harning said

  Er der noget at sige til, at jeg simpelthen bare knuselsker min allersødeste perfide søster!. 😀

 5. perolofdk said

  – hvis ti mennesker attakeres af en mand med pistol som ganske åbenbart nådeløst vil skyde alle – hvorfor lægge sig ned og blive skudt? Hvis flokken går til angreb, vil ikke alle blive skudt, men angriberen blive overmandet. Det kunne være en mulighed… 😦

  Til det fredeligere: Apropos Politikens Nudansk Ordbog, den nyeste jeg har set: Den ved ikke hvad en spånkurv er, den tror en spånkurv er lavet af pil…

 6. harning said

  Det kunne ganske rigtigt være en mulighed – endda en rigtig god overlevelsesmulighed. – Men hvordan vi hver især ville reagere i den situation er bare ikke til at vide, situationer og kontekster er jo heller aldrig ens så handleplaner,handlingsplaner,nødplaner og hvad end de vil kalde det virker ærlig talt som det rene tidspilde.

  Spånkurve er en truet art…
  Faktiskt synes jeg der er meget som nudansk ordbog ikke ved. 😀

 7. harning said

  Servicemeddelelse til dem der ikke ved hvad en spånkurv er.

 8. perolofdk said

  – Du har ret, ingen ved hvordan de vil handle i den givne situation – og ingen situationer er jo ens. Man gør meget ud af at sige til os, at vi ikke skal gribe ind ved bankrøverier – der tæller liv mere end penge. Der kunne det måske også være en opgave at præsentere os for andre situationer, hvor vi kunne gribe ind –

  – Tak for dit link til definition af en spånkurv. De er altid rart at se, at Internet virker… 🙂

 9. harning said

  Jamen når nu nogen har gjort sig umage med at lægge en glimrende definition på nettet skal den da også bruges. 😀

 10. perolofdk said

  – jo tak – men hvor tit glemmer man ikke at hive sit røde visitkort med webadressen op af lommen?

 11. harning said

  Selv glemmer jeg det desværre alt for ofte. 😦
  Og jeg burde klart blive bedre til det….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d bloggare gillar detta: