Harning

 • Mest læste de seneste 48 tim

 • Blogstats

  • 156,884 hits
 • Kommentarpolitik

  Vær venligst opmærksom på, hvordan du formulerer din kommentar. Kommenterer der kan anses for injurierende eller som på nogen måde kan ophæve kilders anonymitet, eller som krænker andre menneskers privatliv vil ikke blive publiceret.
 • Ophavsret

  Ophavsretten til min blogs indhold tilhører iflg. lov om ophavsret mig. Korte tekststykker kan naturligvis citeres, når kilden, herunder mit navn, klart anføres. Hvis du ønsker at gøre brug af mine tekster på anden vis, kan dette ske efter skriftlig aftale.
 • En tanke…..

  ”Sociala grupper skapar avvikelse genom att skapa de regler vilkas överträdande bildar avvikelse, och genom att applicera dessa regler på särskilda människor och stämpla dem som avvikare." Howard S Becker
 • Og én mere

  ”Først kom de for at tage kommunisterne, men jeg protesterede ikke, jeg var jo ikke kommunist. Da de kom for at arrestere fagforeningsmændene, protesterede jeg ikke, jeg var jo ikke fagforeningsmand. Da de spærrede socialisterne inde, protesterede jeg ikke, jeg var jo ikke socialist. Da de spærrede jøderne inde, protesterede jeg ikke, jeg var jo ikke jøde. Da de kom efter mig, var der ikke flere tilbage til at protestere.” Martin Niemöller
 • Sider

 • Reklamer

  Jeg står på ingen måde inde for de reklamer som du eventuelt kan se på denne blog.
 • Meta

 • Reklamer

Robotter som plejere

Posted by harning på september 14, 2008

Det kan gå hen og blive fremtiden, hvis  Ingeniørforeningen får sin vilje, og hvis de kan overbevise den forbavsende store andel mennesker som er bange for udviklingen. Selv synes jeg det lyder helt fantastiskt!

Jeg ville elske at have en robot der tog sig af mig og mit hus, og som gjorde dette på tidspunkter – der passede mig. En robot der havde pli til at holde mund og som ikke spildte min tid med meningsløst plidder, og lønnet omsorg, men som bare gav udtryk for at “Harning rules” fra tid til anden. 😀

Hvem i alverden kan være bange for det? Og hvorfor?

Reklamer

22 kommentarer to “Robotter som plejere”

 1. Det lyder også behageligt med at have en robot klar til at hjælpe med at komme på toilettet, i stedet for at hjemmeplejens besked er at tisse og skide i sengen. Så kommer de når det passer dem. Det skal jo spare.

 2. harning said

  Ja, og selv har jeg desuden altid vægret mig ved tanken om at tilfældige fremmede skulle hjælpe mig med mine personlige behov og trampe rundt i mit hjem og udføre huslige sysler for mig. En robot derimod – en heelt anden sag – som ikke ville føles nær så krænkende for mig.

 3. Susan said

  Jeg er ogsaa klart for robotten fremfor et fremmed menneske der skal ind i mit hus og kigge i alle mine ting.

 4. harning said

  Ja, ik!. 😀
  Jeg kan bare slet ikke se hvad alle de andre er så bange for…

 5. Marian said

  Tja, for nogle ældre er det måske lidt skræmmende. Fordi de, i deres ensomhed, udover alle de rent praktiske behov også har behovet for at snakke med et andet menneske en gang imellem. Men på den anden side har hjemmehjælperne jo heller ikke tid til det. Så, hellere en robot, ja.

 6. harning said

  Og så findes der jo besøgsvenner – hvor udbyttet af snakken vel må antages at være lidt mere gensidig. Tænker jeg.
  Og mon ikke også det er et generationsspørgsmål, at yngre generationer måske ikke er så bange for teknik i al almindelighed?
  Ja, jeg ved det som sagt ikke og artiklen er ikke særligt oplysende idet den eneste (karen) som udtaler sig vedr. nødvendigheden af menneskelige plejere som omsorgsgivere – har en, så at sige, økonomisk interesse i det aspekt.
  En udtalelse fra et par af de ældre det rent faktiskt handler om havde været en hel del mere oplysende, synes jeg.
  Men måske de ikke kan tale for sig selv?

 7. Marian said

  Næ, tale for sig selv kan de ældre nok lige så lidt som visse andre befolkningsgrupper – i hvert fald hvis man skal dømme efter hvem der kan få ordet i medierne.

 8. harning said

  Ja det ville jeg jo også mene Marian, så hvorfor har journalisten ikke gidet medtage synspunkter fra dem det kan komme til at dreje sig om?
  Eller i hvert fald dem, der til forskel fra os andre, faktiskt ved hvordan det er at være gammel og at have plejemennesker til at rende ind og ud..
  Men det er vel egentlig også ligemeget ifht det overordnede – nemlig hvad pokker der skulle være at være bange for.

 9. Susan said

  Nu er aeldre jo lige saa forskellige som os andre 😉 Min mormor havde det svaert med at faa hjemmehjaelper. Hun havde altid holdt huset selv og hjemmehjaelperen gjorde jo ikke tingene som hun plejede at goere. Jeg er sikker paa hun gik lige bagefter hjemmehjaelperen for at se om hun gjorde tingene ordentligt og ogsaa for at sikre sig at hun ikke roerte ved soelvtoejet.
  Det var saa heldigt at nr. 2 hjemmehjaelper, der kom hos min mormor og morfar, var en fantastisk person som saa lige igennem min mormor og fik vendt det hele om til noget positivt. Saa min mormor vendte paa en tallerken og elskede at have en til at goere det for hende som hun ikke selv orkede mere. Men det er jo ikke alle der er saa heldige at faa en hjemmehjaelper hvor kemien bare passer helt perfekt.

  Min bedstefar derimod havde absolut ingen problemer med det, han noed at have hjemmehjaelper lige fra starten. Men han havde ogsaa boet alene i 15 aar paa det tidspunkt og han var helt enormt udadvendt, saa han snakkede jo bare med hjemmehjaelperen, uanset om hjemmehjaelperen havde tid eller ej 😉

  Og saa tror jeg at nutidens aeldre generelt (selvom man ikke kan generalisere) er mere bange for de der nymodens ting saa som robotter end vi vil vaere naar vi kommer i samme alder.

 10. harning said

  Selvfølgelig er de ældre ikke nogen homogen masse – og heldigvis for det da. 😀
  Min morfar er vist også godt tilfreds med sin, men som mange i den generation har han jo en opfattelse af hvordan huset skal se ud når der kommer fremmede – derfor gør han rent før hun kommer….

  (dette fra en mand der voksede op med “hjælp i huset” som barn)

 11. I kunne da eventuelt spørge nordmændene og Japanerne og vist også Syd-Koreanerne om hvad de synes om at være testdukker for resten af verden 🙂

  Men man skal selvfølgelig også være klar over at der er mange forskellige slags robotter der kan tages i brug i mange forskellige situationer. Decideret robotter til fuldstændig at overtage en plejers rolle er ikke lige på tærsklen, men måske om et årti eller to eller mere. Det der er på tegnebrættet nu og her er nok nærmere robotter der kan være til hjælp for plejerne eller eventuelt som den “ældre” selv kan ‘styre’ eller kommunikere med til simple eller eventuelle hårde opgaver.

  Men om folk vil have det eller ej, så kommer det. Stille og roligt. Det kommer ikke til at være en komplet overvæltning fra den ene dag til anden. Det bliver små skridt og det bliver formentligt ikke fuldstændigt, medmindre folk selvfølgelig selv ønsker det.

 12. harning said

  Mange forskellige slags robotter – ja, den selvkørende imbecile støvsuger er jo allerede på markedet, men da den ikke kan programmeres til at sige “Harning rules” er jeg ikke så interesseret. 😀
  Så jeg må bare slå mig til tåls..

 13. Du kunne da bare have “Harning rules” som ringetone på en mobiltelefon og fastgøre den. Så ville den kunne udløses på tid, eller via opringning/SMS 😀

  Der kunne evt. arbejdes lidt med tonefaldet. F.eks. ved at kombinere med et kraftigt fnis 😛

 14. harning said

  Det var måske en idé tosommerfugle – bortset fra at jeg elsker min søns ansigt når det fordrejes i total pinlighed over mors “hvor går Louise til bal” ringetone.
  Måske man ku lave en kombination….
  Hm.. 😀

 15. Jeg tænkte mere på en ekstra, for at give robotstøvsugeren det ønskede verbale udtryk.

  Det ville næppe være hensigtsmæssigt på en mobil som du skulle bruge. “Hvorfor tager du aldrig telefonen?” 😛

 16. dax2 said

  Kan man få en robot-oprydder-og-hjemme-organisator?
  🙂

 17. harning said

  Måske vi skulle samle vores ønsker og sende til ingeniørforeningen, sådan en lidt tidlig julegaveliste. 😀

 18. silhuet said

  Harning:

  Den hedder ikke “Hvor går Louise til bal men “HVORFOR går Louise til bal?” (og videre “hun ved at det er farligt, det ender med et knlad, åååååhhhååhhh)

  Tro mig: Den sang er blevet sunget mange gange for mig, når jeg var på vej til party 😀

 19. harning said

  Jamen jeg troede det var det jeg skrev!
  Ser ud til at dette bare er en af de dage, hvor jeg ikke kan gøre andet end at undskylde på forhånd for min sprogforbistring og almene forvirring. Ih.. altså..
  Og tak. 😀

 20. YouTube: Hvorfor går Louise til bal 🙂

 21. harning said

  😀

 22. harning said

  Og så får du lige et par(eller tre) til
  😀
  😀
  😀

  Så rocker vi, Silhuet og jeg. 😀

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: