Harning

 • Mest læste de seneste 48 tim

 • Blogstats

  • 161 541 hits
 • Kommentarpolitik

  Vær venligst opmærksom på, hvordan du formulerer din kommentar. Kommenterer der kan anses for injurierende eller som på nogen måde kan ophæve kilders anonymitet, eller som krænker andre menneskers privatliv vil ikke blive publiceret.
 • Ophavsret

  Ophavsretten til min blogs indhold tilhører iflg. lov om ophavsret mig. Korte tekststykker kan naturligvis citeres, når kilden, herunder mit navn, klart anføres. Hvis du ønsker at gøre brug af mine tekster på anden vis, kan dette ske efter skriftlig aftale.
 • En tanke…..

  ”Sociala grupper skapar avvikelse genom att skapa de regler vilkas överträdande bildar avvikelse, och genom att applicera dessa regler på särskilda människor och stämpla dem som avvikare." Howard S Becker
 • Og én mere

  ”Først kom de for at tage kommunisterne, men jeg protesterede ikke, jeg var jo ikke kommunist. Da de kom for at arrestere fagforeningsmændene, protesterede jeg ikke, jeg var jo ikke fagforeningsmand. Da de spærrede socialisterne inde, protesterede jeg ikke, jeg var jo ikke socialist. Da de spærrede jøderne inde, protesterede jeg ikke, jeg var jo ikke jøde. Da de kom efter mig, var der ikke flere tilbage til at protestere.” Martin Niemöller
 • Sider

 • Reklamer

  Jeg står på ingen måde inde for de reklamer som du eventuelt kan se på denne blog.
 • Meta

Jeg elsker klummer

Posted by harning på september 5, 2008

Genren er en af mine absolut foretrukne indenfor den litterære verden, både at læse og at skrive – selv om jeg naturligvis aldrig tilnærmelsesvis vil kunne nå sokkeholderne på mit forbillede.

Og indtil idag, troede jeg at jeg stod ganske alene med denne kærlighed – at jeg så at sige var Danmarks eneste klummefantast. For, hvordan kan man tro andet – når ikke en eneste avis kan frembringe noget der bare ligner en god klumme.

Men sådan er det slet ikke.

For nu findes Senturaklummen, og jeg glæder mig helt usigeligt meget til at følge med i hvad skribenterne der vil finde på.

© Harning

***

Til orientering:

 • Klummen argumenterer for et subjektivt synspunkt, gerne provokerende og med skarpe pointer.
 • Klummen er farvet af den skrivendes gemyt og fantasi. Det vil sige, at både indhold og skrivemåde viser et kreativt,  personligt præg.
 • Klummen kan være  moraliserende, satirisk, reflekterende, forarget eller noget helt sjette.
 • Klummen er aldrig blot refererende, men hæver sig over sit emne og giver det perspektiv.
(kilde)

7 svar to “Jeg elsker klummer”

 1. Du skulle da vist have været med 🙂 Meningsfuld menings-fuld er du jo.

 2. harning said

  Tak for det tosommerfugle. 😀

  Tror jeg nok…..

 3. Pia Valentin Lorentzen said

  Klummer er som regel lig med overfladiske betragtninger og letkøbte konklusioner – og derfor ganske underholdende. Lidt som at løse en kryds og tværs, man får ikke noget ud af det, men det er da meget sjovt, så længe det varer.
  Jeg er også spændt på Senturaklummen!

 4. harning said

  Pia, det du beskriver om den misforståelse der råder om hvad en klumme egentlig er, er årsagen til min antagelse om, at jeg var den eneste interesserede.

  Måske jeg burde medtage en definition af klummen i indlægget, bare så der ikke sidder nogen derude og tror at jeg er vild med noget jeg slet ikke bryder mig om…

  Og dejligt at vi nu har noget at glæde os til. 😀

 5. Marian said

  Det blad, hvis redaktion jeg næsten lige har forladt (i protest, ja!), er just begyndt at bringe klummer (for der skal jo også være noget lidt mindre tungt og lidt mere sjovt at læse i sådant et blad, ikke?). Nu har man meget travlt med journalistisk korrekthed på bladets redaktion. Ve den journalist, der overtræder f.eks. den gyldne regel om absolut objektivitet! Hvilket i praksis ofte betød: ve mig! Og hvilket lod mig foreslå op eds (som jeg ser, er noget i stil med en klumme – jeg er ikke sådan helt inde i de danske begreber, men definitionen passer meget fint). Tja, op eds (fra min computer) blev det altså ikke til. Til gengæld blev det til ”klummer”, skrevet af et menneske, der ingen erfaring eller viden har om bladets specialområde. Mens vedkommendes ”klummer” meget fint matcher Pias definition på en sådan…

  Jeg har stor lyst til at sende bladets redaktion et link til dette indlæg. Det kan være, de kan lære noget om klummer? Men, ak, de tør nok alligevel ikke.

 6. harning said

  Marian, du sender bare linket videre, og skulle de så have svært ved at forstå – kan de jo bare spørge. 🙂

  For klummerne – dem skal der altså værnes om.

 7. […] At en klumme er noget helt andet end at bare fortælle lidt plidder pladder om sin dag – synes at have gået de […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d bloggare gillar detta: