Harning

 • Mest læste de seneste 48 tim

 • Blogstats

  • 160 653 hits
 • Kommentarpolitik

  Vær venligst opmærksom på, hvordan du formulerer din kommentar. Kommenterer der kan anses for injurierende eller som på nogen måde kan ophæve kilders anonymitet, eller som krænker andre menneskers privatliv vil ikke blive publiceret.
 • Ophavsret

  Ophavsretten til min blogs indhold tilhører iflg. lov om ophavsret mig. Korte tekststykker kan naturligvis citeres, når kilden, herunder mit navn, klart anføres. Hvis du ønsker at gøre brug af mine tekster på anden vis, kan dette ske efter skriftlig aftale.
 • En tanke…..

  ”Sociala grupper skapar avvikelse genom att skapa de regler vilkas överträdande bildar avvikelse, och genom att applicera dessa regler på särskilda människor och stämpla dem som avvikare." Howard S Becker
 • Og én mere

  ”Først kom de for at tage kommunisterne, men jeg protesterede ikke, jeg var jo ikke kommunist. Da de kom for at arrestere fagforeningsmændene, protesterede jeg ikke, jeg var jo ikke fagforeningsmand. Da de spærrede socialisterne inde, protesterede jeg ikke, jeg var jo ikke socialist. Da de spærrede jøderne inde, protesterede jeg ikke, jeg var jo ikke jøde. Da de kom efter mig, var der ikke flere tilbage til at protestere.” Martin Niemöller
 • Sider

 • Reklamer

  Jeg står på ingen måde inde for de reklamer som du eventuelt kan se på denne blog.
 • Meta

Fra demokrati til overvågning til diktatur?

Posted by harning på september 5, 2008

Et samfund, hvor den enkelte opmuntres til at agere politi, og indrapportere sine mistænkelige medmennesker til den almægtige Stat….Hvor skolelærere og pædagoger skal udpege mistænkelige børn, med en ikke normanbefalet adfærd – mulige terrorister, selvfølgelig er de det, de der ikke passer ind……

Tabt for ord, der alligevel er for kontroversielle til at udtales, sidder jeg nu bare dybt desillusioneret tilbage, drikker min kaffe og spørger mig selv hvornår det hele gik så galt.

9 svar to “Fra demokrati til overvågning til diktatur?”

 1. Marian said

  Spørger du mig, så gik det galt i det øjeblik, det tænkende, jeg-identificerede menneske, ”The Crown of Creation” (i sine egne øjne i hvert fald), begyndte at befolke denne klode.

 2. harning said

  Det er muligt, du har ret Marian,hvilket ikke gør mig spor mindre desillusioneret – snarere en smule deprimeret i tillæg…

 3. Dana said

  Lærere, pædagoger og andet ansvarhavende personale har jo sådan set altid haft indberetningspligt, især når det gælder omsorgssvigt, tæv og andre aktiviteter, der er uegnet for børn.

  Den benytter man så alt for sjældent – men så kan man da bare indberette noget andet, ikke? Det er da nemmere (og åbenbart mindre socialt følsomt) at indberette at nu er lille Aminahs mor begyndt at gå med ekstra-tilhyllet tørklæde, end det er at indberette at lille Knud-Åge møder op i SFO med blå mærker fra knæhaser til nyrer, ik?

  En blanding af alt muligt. Det begynder med u- altsammen.

  Vi må ha’ et ”Tag så for satan at indberette det der betyder noget”-møde i Kongens Have næste gang det er solskin.

 4. harning said

  ”Vi må ha’ et “Tag så for satan at indberette det der betyder noget”-møde i Kongens Have næste gang det er solskin.”

  Hørt!
  😀

 5. harning said

  Underretningspligt – ikke indberetningspligt. 🙂

 6. Marian said

  Var ikke min mening, at gøre dig depri oven i desillusioneringen. Måske kan det her muntre dig lidt op igen?

 7. harning said

  Hahaha..
  Cute. 😀

 8. Jeg stødte på en sag hvor en enkeltpersons videooptagelser var demokratisk gavnlige. Og den egnede sig til min blog:
  Liget af Benjamin Schou er nu koldt
  Det er jo så noget ganske andet end at mobiltelefonens kamera skal bruges som rød rettepen overfor nogen som vi måtte synes er forkerte.

 9. harning said

  Granskning af magten – ja, det er noget helt andet tosommerfugle: 😀

  Og læste forøvrigt dit indlæg om Benjamin, som jeg synes var godt (som dine indlæg jo plejer at være), men havde ikke rigtigt noget at bidrage med – for det står jo så glimrende alene.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d bloggare gillar detta: