Harning

 • Mest læste de seneste 48 tim

 • Blogstats

  • 160 651 hits
 • Kommentarpolitik

  Vær venligst opmærksom på, hvordan du formulerer din kommentar. Kommenterer der kan anses for injurierende eller som på nogen måde kan ophæve kilders anonymitet, eller som krænker andre menneskers privatliv vil ikke blive publiceret.
 • Ophavsret

  Ophavsretten til min blogs indhold tilhører iflg. lov om ophavsret mig. Korte tekststykker kan naturligvis citeres, når kilden, herunder mit navn, klart anføres. Hvis du ønsker at gøre brug af mine tekster på anden vis, kan dette ske efter skriftlig aftale.
 • En tanke…..

  ”Sociala grupper skapar avvikelse genom att skapa de regler vilkas överträdande bildar avvikelse, och genom att applicera dessa regler på särskilda människor och stämpla dem som avvikare." Howard S Becker
 • Og én mere

  ”Først kom de for at tage kommunisterne, men jeg protesterede ikke, jeg var jo ikke kommunist. Da de kom for at arrestere fagforeningsmændene, protesterede jeg ikke, jeg var jo ikke fagforeningsmand. Da de spærrede socialisterne inde, protesterede jeg ikke, jeg var jo ikke socialist. Da de spærrede jøderne inde, protesterede jeg ikke, jeg var jo ikke jøde. Da de kom efter mig, var der ikke flere tilbage til at protestere.” Martin Niemöller
 • Sider

 • Reklamer

  Jeg står på ingen måde inde for de reklamer som du eventuelt kan se på denne blog.
 • Meta

Dømt som terrorist for at købe Greenpeacebadge

Posted by harning på september 3, 2008

Idag starter sagen der måske skal afgøre om ovenstående påstand kan blive en realitet. Greenpeace er nemlig – til forskel fra både PFLP og FARC allerede dømt efter terrorparagraffen i Danmark. De er så at sige, ifølge dansk ret, at betegne som terrorister. Hvilket naturligvis gør den kommende sag i Østre landsret så meget mere interessant. For hvis Fighers&Lovers bliver dømt for at give økonomisk støtte til terrororganisationer – kan vi se frem til et større cirkus i det danske retsvæsen de kommende år.

Jeg meldte mig ganske vist ud af Greenpeace for mange år siden, men skulle Fighter&Lovers blive dømt, vil jeg straks melde mig ind igen, opfordre alle andre til at gøre det samme og så købe og sælge, badges,plakater,T-shirts og så for øvrigt overveje at melde mig selv.

©Harning

Læs også

20 svar to “Dømt som terrorist for at købe Greenpeacebadge”

 1. jensdrejer said

  Puha, det er godt nok de tunge emner du har fat i for tiden. 😀

 2. harning said

  Det er jo livet
  og verden vi lever i Jens. 😀
  Det kan jeg da ikke bare ignorere?

 3. Andreas Linnet said

  Selvfølgelig skal de straffes! Man må selvfølgelig ikke samle penge ind til terrororganitationer!
  Det eneste problem der er i sagen er; hvad er en terrororg?
  Jeg syntes FARC er – PFLF er nok også…
  Derfor skal de straffes!

  Men Harning – der går nok mange år før du bliver starffet for at købe en 80er badge eller melder dig ind i Greenpeace igen med de andre røde…
  – Det er jo stadig DK vi bor i…

  Peace

 4. harning said

  Og Jens, hvad mener du forresten med ”for tiden”?

  Du får det næsten til at lyde som om jeg plejer at skrive om hus,have og strikketøj! Hm… Ikke godt…

  (og tunge, men hva med Robin?, det var da ikke tungt?. 😀 )

 5. harning said

  Hej Andreas, og velkommen til. 😀

  Hvad der er en terrororganisation er så sandelig da ikke ”bare”!
  Forudsætningen for at vi skal kunne bevare vores demokrati, med ytringsfrihed og alt dertil hørende er jo netop at vi ikke bare efter forgodtbefindende gør visse mennesker til kriminelle alene på baggrund af deres synspunkter.

  Og som nævnt er Greenpeace jo allerede dømt efter terrorloven i Danmark – så der er der ingen tvivl. I hvertfald ikke ifølge vores eget retsvæsen.

  Når det kommer til min personlige opfattelse, så mener jeg hverken at Greenpeace eller PLFP overhoved kommer i nærheden af terrorvirksomhed – FARC ved jeg ikke nok om til at kunne udtale mig om, andet end hvad linket her over indikerer – nemlig at der har været tortur indblandet ifht de domsfældelser der er sket i Colombia.

 6. jensdrejer said

  Jeg mener, at du plejer da ikke at skrive indlæg hver eneste dag. Pludselig kommer det ene indlæg efter det andet i en lind strøm. Nejnej, du plejer naturligvis ikke at skrive om hus, have og strikketøj. Kan du overhovedet strikke? 😉

  Jeg synes det er et interessant indlæg, som medførte en del overvejelser – vist også noget ny erkendelse. Men jeg vil ikke kommentere det, for jeg har simpelthen ikke tid til en længere diskussion i dag – uanset hvor spændende det kunne være. Sorry.

 7. harning said

  Det er vist rigtigt at jeg har været ret aktiv – men det er altså ikke min skyld at verden lige pludselig går helt amok og at alle mine kæpheste derved får lov til at udfolde sig på én gang. Faktiskt er det så slemt, at jeg p.t. er nødt til at fravælge en hel del interessante emner pga. tidsmangel.

  (Og tja, hvis du med strikke mener at lægge masker op, strikke ret, og ende op med tyve gange så mange masker som man startede med – ja så er jeg en eminent stikkekone. :D)

  Og den længere diskussion, kan da bare vente til en anden gang – i mellemtiden vil jeg så se frem til din næste boganmeldelse. 😀

 8. Marian said

  Igen lærer jeg noget nyt. Vidste ikke, at det var en flok terrorister, jeg godt nok ikke var medlem, men dog (stor) sympatisant af i 80’erne. (Dog skal det bemærkes, at jeg også havde en vis forståelse for, hvad der drev værket for RAF-folkene – vel at mærke uden at have den mindste forståelse for deres metoder. Så, måske er der en lille terrorist gået tabt i mig?? – Og nej, RAF står ikke for Royal Air Force hér.)

  Jeg er helt med på, at gøre min 80’er-drøm til virkelighed og melde mig ind i Greenpeace, hvis de syv bliver dømt.

 9. harning said

  Jojo, de blev skam dømt første gang i byretten og fik siden sågar dommen skærpet i Landsretten fordi de havde været så modbydelige at hænge et banner op.(miljøaktivister og stoffer, en farlig kombination…)

  Og at der gemmer sig en lille rebelsk frihedskæmpe i din mave, kommer ikke ligefrem bag på mig Marian. 😀

 10. Marian said

  ”Rebelsk frihedskæmper” – mig?? Hvad mener du? Jeg er da blid som et lam! Jeg kan endda strikke 😉

 11. harning said

  (Bare du så ikke strikker et banner og hænger det op et offentligt sted………
  Men jeg kunne godt trænge til et par hjemmestrikkede skisokker, hvis du sådan skulle mangle noget at lave. 😀 )

 12. silhuet said

  Hil for de tunge emner!

  For en verdensforskrækket, weltschmertz-udbasunerende fritidsforfatter som jeg, der mestendel bruger krudt som hjerte og smerte, er det sgu godt med lidt hardcore socialrealistik 😀

  Øøøh, jeg havde end ikke opdaget at GreenPeace var gået af mode. Jeg har deres badge og et med ”Atomkraft, nej tak” – vist mest fordi jeg bliver så glad af smilende sole og regnbuefarver. Men jeg er også lidt fortabt….(det er ikke et levn med de badges,- det er en efterladenskab 😉 )

 13. harning said

  Som du dog smider med de efterladenskaber – nu havde jeg jo lige fået de sidste puttet i en mental plasticpose…

  Vist er det hardcore socialrealisme, men det er hjerte og smerte da vel også?

  Og i ærlighedens navn – så har også jeg et par sentimentale badges tilbage fra de glade 80èr. 😀

 14. Marian said

  Skisokker? Intet problem. Hér mit bud på et pænt mønster. Eller hvad med det hér? Det hér må blive til et par sokker til Silhuet.

 15. harning said

  HaHaHa – glimrende Marian. 😀

 16. Marian said

  Takker 😀 Men ved nærmere eftertanke: det kan jo gå hen og blive nogle meget meget dyre skisokker, hvis strikkekonen så bliver dømt efter terrorlovens paragraffer 😦

 17. harning said

  Dig og mig begge i så fald.

  Til den anden side, så kommer det jo primært an på økonomien -og om du gav et evt. overskud til nogen regeringsfjendtlig organisation eller person. – Hvad sådan en nu er, for det er jo også et meget stort tvivlsspørgsmål!

 18. Pia Valentin Lorentzen said

  Det er naturligvis helt hen i vejret at kalde Greenpeace for terrorister. Nu kender jeg ikke den sag med Greenpeace, som du henviser til, så jeg kan nok ikke udtale mig om den. Til gengæld mener jeg, at det er helt okay, at Fighers and Lovers er slæbt i retten for de famøse t-shirts. Det er dybt moralsk forkasteligt at reklamere for organisationer som PFLP og FARC, der jo er kategoriseret som terrororganisationer. PFLP og Israels indbyrdes kamp er naturligvis en historie for sig selv, og man kan være dybt i tvivl om, hvem der egentlig er de værste terrorister. Dertil sagt, ville jeg heller ikke finde israelsk besættelses-propaganda i orden på t-shirts. FARC benytter terroristiske metoder, og det er aldrig okay at ”blåstemple” den slags, og da slet ikke i modens hellige navn. Jeg håber, firmaet bliver dømt skyldigt, så andre ikke får den idé at reklamere for terror.

 19. harning said

  Pia du skriver at ”organisationer som PFLP og FARC, der jo er kategoriseret som terrororganisationer.”

  Men det er de jo netop ikke!
  Og det er derved hele problemet starter – at der er lavet en liste hvorpå alverdens navne er kommet – uden forudgående retssag. Det er ikke måden at gøre noget på i et demokrati, hvad enten demokratiet så hedder Danmark eller EU.
  Rigtig mange af de mennesker og organisationer som er havnet på terrorlisten er det jo ikke, fordi de lige som Greenpeace er fundet skyldige efter nogen lov i nogen retssag, men fordi nogen politikere helt selvbestaltet har placeret dem der (nogen endda bare fordi de hedder noget mærkeligt..).
  Og det er da ikke i orden?

  Og det er muligt, at du synes det er helt hen i vejret at kalde Greenpeace for terrorister – men ikke desto mindre falder de under den betegnelse i forhold til vores lov i vores land i vores retssystem. – Alt sammen selvfølgelig udsprunget af terrorpakken og hetzen efter 11 sept.

  Ytringsfriheden må der ifølge min opfattelse simpelthen ikke pilles ved – og såfremt man er imod det du kalder for propaganda, ja – så må man bruge sin egen ytringsfrihed til at argumentere med (imod).

 20. harning said

  Læs for øvrigt Professor i strafferet Gorm Toftegaard Nielsens opfattelse af denne sags sammenblanding mellem politik og jura.
  Og Amilas udmærkede indlæg om ”Navnebekæmpelse”

  baseret på denne sag.


  Og den glade nyhed

  Der betyder, at man nu dog trods alt får en mulighed for at forsvare sig – når man er havnet på listen.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggare gillar detta: