Harning

 • Mest læste de seneste 48 tim

 • Blogstats

  • 160 463 hits
 • Kommentarpolitik

  Vær venligst opmærksom på, hvordan du formulerer din kommentar. Kommenterer der kan anses for injurierende eller som på nogen måde kan ophæve kilders anonymitet, eller som krænker andre menneskers privatliv vil ikke blive publiceret.
 • Ophavsret

  Ophavsretten til min blogs indhold tilhører iflg. lov om ophavsret mig. Korte tekststykker kan naturligvis citeres, når kilden, herunder mit navn, klart anføres. Hvis du ønsker at gøre brug af mine tekster på anden vis, kan dette ske efter skriftlig aftale.
 • En tanke…..

  ”Sociala grupper skapar avvikelse genom att skapa de regler vilkas överträdande bildar avvikelse, och genom att applicera dessa regler på särskilda människor och stämpla dem som avvikare." Howard S Becker
 • Og én mere

  ”Først kom de for at tage kommunisterne, men jeg protesterede ikke, jeg var jo ikke kommunist. Da de kom for at arrestere fagforeningsmændene, protesterede jeg ikke, jeg var jo ikke fagforeningsmand. Da de spærrede socialisterne inde, protesterede jeg ikke, jeg var jo ikke socialist. Da de spærrede jøderne inde, protesterede jeg ikke, jeg var jo ikke jøde. Da de kom efter mig, var der ikke flere tilbage til at protestere.” Martin Niemöller
 • Sider

 • Reklamer

  Jeg står på ingen måde inde for de reklamer som du eventuelt kan se på denne blog.
 • Meta

At betale børn for at makke ret

Posted by harning på mars 19, 2008

I kender dem godt – måske er du selv en af dem, forældre og bedsteforældre som mener at man kan betale børn for at makke ret. At ved at love børnene penge og kørekort – så lader de være med, at ryge, at drikke, at opføre sig som andre pubertale væsener.

Men har de ret? Kan man betale børn for at makke ret eller er det bare en sidste desperat illusion som disse forældre holder fast i – i mangel på bedre?

Selv tror jeg naturligvis ikke på det – og kunne nu vælge at referere til forskning for at underbygge mit argument – men det vil jeg slet ikke, for jeg vil meget hellere videreformidle denne lille historie fra den pubertale verden anno 2008:

Mormor til Sille: – Ej, sådan kan du altså ikke se ud, pæne piger har ikke huller i øjenbrynet, mormor giver dig tusinde kroner hvis du tager den der frygtelige stang ud.

Sille til mormor: – Hvor er du bare gammeldags, alle de andre piger i min klasse har også sådan én, – får jeg så de tusinde kroner nu?

Mormor til Sille: – Værsgo hér, min pige, det var en fornuftig beslutning. Du behøver heller ikke være som alle de andre piger, det er godt at du kan se det nu. Det, mormors pige.

Sille til mig tre dage senere:

Jeg har bare fået den fedeste piercing i brystvorten, vil du se? Mormor har betalt den!

13 svar to “At betale børn for at makke ret”

 1. Donald said

  Sikken en historie, gru! Gru! Gru!
  Nej altså. Ord mangler.
  Men jeg kan godt lide at du lyder som om at barnebarnet har tillid til dig.
  Der må være noget med sex og underkastelse og lyst for at det kan føles ”rart” eller spændende at molestrere sine hudfolder på den måde, et eller andet sted kan jeg godt føle det samme, men i virkelighedens verden er der andre ting, som jeg hellere vil (og så nøjes med piercinger og ørenringe i fantasien.)

 2. harning said

  Hej Donald, og velkommen til. 😀
  Lad mig skynde mig at sige, at i en alder af fireogtredive (og selv om min ældste søn med urette beskylder mig for at have slaskelår) – så er det heldigvis ikke mit barnebarn(godt nok var jeg tidlig på den – men ikke SÅ tidlig. 😀 )

  Men derudover – aner ikke hvad tiltrækningen er ved den slags piercinger. Selv fik jeg ganske vist huller hele vejen op ad øret som teenager – og hold da kæft hvor gjorde det ondt oppe i brusket – så nej, ville ikke gerne udsætte mig selv for det andre steder!
  Men enhver generation sine behov….

  De har deres – vi har vores. 😀

 3. Sille må igen vise mormor sin piercing. Hvor mon den næste skal placeres? :o) Det gælder jo netop om at finde noget som kan provokere ”de forstokkede”.

  Der skal jo dog nok helst gå lidt tid, ellers bryder det konceptet med betaling for at visse ting skal foregå lidt skjult. For det er jo det reelle indhold, at tingene bare bliver det mere spændende.

 4. harning said

  Tror ikke at Silles plan er at vise sin mormor piercingen, tosommerfugle. 😀

 5. harning said

  ever…..

 6. Jeg tror, at betalingsordningen fungerede i nogle familier, dengang hvor der stadig var noget der hed, at et ord er et ord og løfter skal holdes osv. I haælvfjerdserne, da jeg gik i skole, var der endnu enkelte, som netop afstod fra f.eks. rygning under henvisning til et løfte om kørekort fra forældrene.

  Men – som historien om Sille viser – så hersker der en helt anden mangel på moral nu til dags.
  Hvad Sille og hendes mormor angår, så synes jeg, at Sille skulle betale sin mormor pengene tilbage med renters rente og en gedigen undskyldning, da hun har taget imod dem under falske forudsætninger.

 7. harning said

  Hej Tina
  Jeg er ikke helt sikker på om det kun er i dag manglen på morale gør sig gældende i denne sammenhæng, for jeg husker da også mine egne venner som fx. røg i smug fordi deres forældre havde lovet dem et kørekort hvis de lod være.

  Tror det væsentlige er det forhold forældre og børn har, er børnene ligeglade – eller vil de gerne gøre deres forældre stolte., betyder forældrenes mening noget for dem….osv..

  ang. Sille – så burde hun naturligvis betale pengene tilbage – men det tror jeg nu ikke at hun vil. Desværre.

 8. jensdrejer said

  Jeg synes det var en fantastisk historie. 😀

  Men det kan godt undre mig, at piger får piercinger i brystvorterne. Kan det ikke give dem problemer, hvis de får børn og senere skal amme??? Det tænker de sandsynligvis ikke på i den alder og måske tager jeg fuldstændig fejl.

  Dernæst synes jeg slet ikke at Sille skal betale penge tilbage. Det er da Mormor som har et problem. Først stiller hun nogle betingelser for pengene. Sille er helt ærlig og erklærer at hun ikke vil opfylde betingelserne og så får hun pengene alligevel. Jeg synes Mormor trænger til opdragelse!

 9. harning said

  Hej Jens.
  Ja, historien er nok lidt speget for på den ene side så overholdt Sille jo sin del af aftalen ved at fjerne øjenbrynspiercingen men til den anden side og mormors forsvar i denne situation – så tror jeg ikke at hun havde gjort sig hverken teenagelogik eller konsekvenser helt klart, for mon ikke mormors intention med aftalen var ingen piercinger overhoved – og mon ikke Sille egentlig var klar over at det var det mormor mente….

  ang. amning
  Nu er jeg ingen ekspert på det med amning og piercinger – men jeg tror ikke at det er noget problem, tror bare at de så fjerner smykkerne…

  Mormor på kommunikationskursus. Ja, hvorfor ikke. 😀

 10. jensdrejer said

  Hov – jeg har misforstået historien. Der står faktisk ikke at Sille fjerner sin piercing, kun at hun forsvarer sig med at alle har sådan én. Derfor troede jeg faktisk at hun beholdt den, men fik pengene alligevel…

 11. Jeg så et billede for mig af søde Sille tage piercingen ud mens hun prøvede at opdrage lidt på mormor, også selv om hun godt vidste at det aldrig ville trænge ind. 😛

 12. Susan said

  HA HA HA HA, jeg synes det er en herlig historie. Selvfoelgelig skal Sille ikke betale pengene tilbage, hun fjernede jo oejenbrynspiercingen. Mormor maa vaere lidt mere klar i sine kommunikation hvis det var alle piercinger ogsaa ikke synlige (til dagligt i hvert fald).

  Jeg tror ikke paa at man kan betale teenagere for at ”opfoere sig ordentligt”. Til gengaeld tror jeg paa gensidige aftaler. jeg kan ikke helt huske detaljerne, men min mand og hans far aftalte at holde op med at ryge og de skulle se hvem der kunne holde op laengst tid, og hvis min mand ikke roeg til sin 18 aars foedselsdag ville faderen betale koerekortet. Min mand har ikke roeget siden og hans far ryger … min mand ”vandt” baade koerekortet og haaneretten, og jeg tror begge dele var lige meget vaerd – for en 18 aarig 🙂

 13. harning said

  Susan -synes det lyder som en god aftale. Meen, mon nu ikke alligevel håneretten var mest værd for den unge mand. 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d bloggare gillar detta: