Harning

 • Mest læste de seneste 48 tim

 • Blogstats

  • 160 651 hits
 • Kommentarpolitik

  Vær venligst opmærksom på, hvordan du formulerer din kommentar. Kommenterer der kan anses for injurierende eller som på nogen måde kan ophæve kilders anonymitet, eller som krænker andre menneskers privatliv vil ikke blive publiceret.
 • Ophavsret

  Ophavsretten til min blogs indhold tilhører iflg. lov om ophavsret mig. Korte tekststykker kan naturligvis citeres, når kilden, herunder mit navn, klart anføres. Hvis du ønsker at gøre brug af mine tekster på anden vis, kan dette ske efter skriftlig aftale.
 • En tanke…..

  ”Sociala grupper skapar avvikelse genom att skapa de regler vilkas överträdande bildar avvikelse, och genom att applicera dessa regler på särskilda människor och stämpla dem som avvikare." Howard S Becker
 • Og én mere

  ”Først kom de for at tage kommunisterne, men jeg protesterede ikke, jeg var jo ikke kommunist. Da de kom for at arrestere fagforeningsmændene, protesterede jeg ikke, jeg var jo ikke fagforeningsmand. Da de spærrede socialisterne inde, protesterede jeg ikke, jeg var jo ikke socialist. Da de spærrede jøderne inde, protesterede jeg ikke, jeg var jo ikke jøde. Da de kom efter mig, var der ikke flere tilbage til at protestere.” Martin Niemöller
 • Sider

 • Reklamer

  Jeg står på ingen måde inde for de reklamer som du eventuelt kan se på denne blog.
 • Meta

At være villig til at gå i retten for sine principper

Posted by harning på mars 9, 2008

er der ikke ret mange der tør! De fleste af os har meget travlt med at råbe op, og har tilsvarende travlt med at dukke nakken når det virkelig gælder – når vores højtbårne principper og værdier virkelig bliver sat op mod vores liv og vores frihed.

Andre tør sætte ord – ved handling og værdi.

Hatten af for det!

Personligt synes jeg bare at du er for sej ”to sommerfugle”, og din historie næsten for smuk til at bære..

12 svar to “At være villig til at gå i retten for sine principper”

 1. Mange tak 🙂

  Jo, vort kærlighedsforhold var ualmindeligt smukt, også lige til det allersidste. Det skulle ikke fornægtes. Også undervejs tænkte jeg på at det kunne blive en god bog. Den skal dog ikke skrives.

 2. harning said

  har også meget vanskeligt at se din historie som bog – for når smuk virkelighed overgår fantasien – bliver bøger oftest tomme og todimensionelle….

  Men derimod synes jeg måske nok, at du skulle overveje at skrive en debatbog om det overordnede emne. For viden og holdninger det har du da. 😀

 3. Enig i at det ville blive svært at lave en bog ud af vores case…. Faktisk var sammenligningen med en bog en tanke jeg fik allerede før nedturen startede. Der kunne males med kraftige strøg om vores baggrund, og hvordan der blev et par ud af os. Sygdom og behovet for selvmord ville så blot være en kontrast der ville sætte perspektiv. Det ville være en god roman – men jeg har ingen planer om at forsøge mig som bekendelsesskribent…..

  En debatbog? Jeg er bange for at jeg ville have svært ved at sparke mig selv nok bagi til at få færdiggjort en sammenhængende bog 🙂 så har jeg det nemmere med en bevidst fragmentarisk blog – som jeg da kan se begynder at få mere og mere trafik fra Google. Jeg er også bange for at en bog kun ville ramme en meget snæver målgruppe, og ikke dem som pludselig får lyst til at finde noget info. Hvis jeg var en kendt person, kunne det snarere være at kändis-effekten kunne lokke nysgerrige til.

 4. harning said

  Hvad med en kombination, af dig og kändis- effekten? Findes der ikke nogle kendte figurer som kunne tænke sig at stille op med synspunkter måske?

  Jeg synes ihvertfald at emnet er særdeles relevant – og det berører jo os alle- og så meget gerne en bog i danskt perspektiv, så kan du i det mindste ikke tænke over det?

 5. Det var jo så også relevansen af emnet som blev basis for at jeg leger blog-publicist…. Og jeg har da af og til tænkt tanken om at de fragmenter som jeg samler måske engang kunne stykkes sammen til et større hele.

  Men som jeg har det nu er der langt fra mine sommerfuglevingers bask på klummeskindet til at finde melodien og rytmen til en tromme-solo. Jeg er jo udmærket klar over at der hører mere til forfatterhåndværket end at finde ord for nogle holdninger – der er jo også brug for at fange en struktur til at binde dem sammen. Og den disposition har jeg ikke lige noget billede af i hovedet……

 6. harning said

  uha ja struktur…
  bedste fokus….
  målgruppe vurderinger…
  Men… kommer tid kommer råd. 😀

 7. Og nogle målgrupper rammes måske endda bedre med den nuværende form – f.eks. når søgning på Mahatma Gandhi finder det indlæg hvor jeg observerer at han direkte gjorde sig til fortaler for aktiv dødshjælp.

  Der er flere og flere som primært søger info via Internet. Jeg prøvede lige en søgning, og så indlægget på første side af de dansksprogede Google søgeresultater. Sådant kan den ”støvede” bog ikke præstere….. 🙂

 8. harning said

  Jeg er fuldstændig enig med dig i at nettet er et godt oplysnings og informationssted.
  Men jeg er altså også bibliopat. 😀
  Og således kan intet jo gå op imod en god bog…

  Og i undervisningssammenhænge (i såvel folkeskole som højere uddannelsesinstitutioner) Etik og respekt for sine medmenneskers livsvalg er da virkelig et relevant emne idag.

  ps. får også en del besøg her på bloggen, pga søgninger på Mahatma Gandhi, de falder ind på mit indlæg om unge forældre. Så hold da op hvor kan folk blive kloge på alverdens ting, når de søger på Mahatma Gandhi. 😀

 9. Anonym said

  Men lille frøken Harning. 😀

  Kender du slet ikke talemåden ”Man skal ikke sætte sit lys under en skæppe”?

  Jeg citerer:

  ” De fleste af os har meget travlt med at råbe op, og har tilsvarende travlt med at dukke nakken når det virkelig gælder”

  og:

  ”Andre tør sætte ord – ved handling og værdi”

  Jeg gentager:

  ”Man skal ikke sætte sit lys under en skæppe”

 10. harning said

  Hm… Anonym – nu ville jeg jo normalt sige velkommen til min blog, men da du vist er nogen jeg kender – der enten er modig eller dum nok når du sådan tør kalde mig for lille frøken Harning – vil jeg spare på velkomsten….mens jeg sidder og ærger min nysgerrighed i laser over hvem H… du er…..

  For at vende tilbage til emnet, så handler indlægget jo ikke om mig. Men om to sommerfugle. Derved synes jeg måske nok det skulle have lov til at blive.

  Men tak, alligevel. 😀

 11. Hmmmm…. Det med en lille frøkens lys under en skæppe er godt nok særdeles langt fra mit indtryk. Og ved læsning af indlægget lagde jeg netop mærke til at skribenten ikke behøvede være inkluderet i begrebet ”de fleste af os” 😀

  Jo, bogen har jo ganske rigtigt sin force når behovet er at gå så dybt i et emne at den får en plads på litteraturlisten. Men den kræver aktiv indsats bare at finde frem til eksistensen af. Og indholdet bliver alt for sjældent tilgængelig for den der søger uden at kende bogens relevans. F.eks. ville min observation (som jeg ikke har set andre danske kilder til) om Gandhis holdning til dødshjælp ikke kunne nå en der søger viden om ham.

  Selvfølgelig behøver det ikke være enten-eller, men så vidt jeg ved plejer forlag at være ret glade for tanken om at indholdet kun er tilgængelig for købere af bogen.

  Men min primære ”problem” er jo mere at jeg er et godt stykke fra at ”se” en bog at lave sider til.

 12. harning said

  Tænker….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d bloggare gillar detta: