Harning

 • Mest læste de seneste 48 tim

 • Blogstats

  • 161 026 hits
 • Kommentarpolitik

  Vær venligst opmærksom på, hvordan du formulerer din kommentar. Kommenterer der kan anses for injurierende eller som på nogen måde kan ophæve kilders anonymitet, eller som krænker andre menneskers privatliv vil ikke blive publiceret.
 • Ophavsret

  Ophavsretten til min blogs indhold tilhører iflg. lov om ophavsret mig. Korte tekststykker kan naturligvis citeres, når kilden, herunder mit navn, klart anføres. Hvis du ønsker at gøre brug af mine tekster på anden vis, kan dette ske efter skriftlig aftale.
 • En tanke…..

  ”Sociala grupper skapar avvikelse genom att skapa de regler vilkas överträdande bildar avvikelse, och genom att applicera dessa regler på särskilda människor och stämpla dem som avvikare." Howard S Becker
 • Og én mere

  ”Først kom de for at tage kommunisterne, men jeg protesterede ikke, jeg var jo ikke kommunist. Da de kom for at arrestere fagforeningsmændene, protesterede jeg ikke, jeg var jo ikke fagforeningsmand. Da de spærrede socialisterne inde, protesterede jeg ikke, jeg var jo ikke socialist. Da de spærrede jøderne inde, protesterede jeg ikke, jeg var jo ikke jøde. Da de kom efter mig, var der ikke flere tilbage til at protestere.” Martin Niemöller
 • Sider

 • Reklamer

  Jeg står på ingen måde inde for de reklamer som du eventuelt kan se på denne blog.
 • Meta

Det eneste digt jeg kan citere

Posted by harning på februari 1, 2008

helt udenad endda. (og nej det er bestemt ikke et af mine egne) Kom jeg igen til at tænke på idag, da jeg læste dette indlæg af ordholder, så for dem af jer der vil vide – hvad der er uforglemmeligt for mig:

Du har tappat ditt ord

”Du har tappat ditt ord och din papperslapp,

du barfotabarn i livet.

Så sitter du på handlarns trapp

och gråter så övergivet.”

 

”Vad var det för ord – var det långt eller kort,

var det väl eller illa skrivet?

Tänk efter nu – förrn vi föser dej bort,

du barfotabarn i livet”

Nils Ferlin (1898-1961)

10 svar to “Det eneste digt jeg kan citere”

 1. Det er et meget smukt digt, som man kan tillægges flere betydninger. Billedet får mig imidlertid umiddelbart til at associere til en fortælling af H.C. Andersen. Jeg tror, at den hedder ”Kun en Bukseknap”. Det er den om moppens begravelse (mon det i virkeligheden er sådan den hedder?), hvor det koster en bukseknap at komme ind og besigtige moppens grav. Gadens lille fattige pige har dog end ikke en bukseknap, og som den eneste får hun derfor ikke lov at se moppens grav. Hun græder som barnet i Ferlins digt.

 2. harning said

  Hej Tina.
  Ja det er nemlig et smukt digt, og jeg antager at en af årsagerne til, at det har sat sig så fast hos mig, at jeg har kunnet det udenad siden jeg var elleve og stadig tænker på det – netop er at det kan læses med mange betydninger. Jeg bliver ihvertfald aldrig træt af det uanset hvor jeg ellers befinder mig i mit liv. Og det er der mange få andre litterære værker jeg kan sige tilsvarende om.

  Og så kan jeg se, at jeg straks skal kaste mig over HC. Andersens samlede værker, for selv om de står i reolen og jeg har læst dem alle – så kan jeg simpelthen ikke erindre mig den historie du refererer til…..

 3. jensdrejer said

  Ej, jeg synes det er så sejt at der er nogen som kan citere digte! Jeg kan et enkelt digt udenad og så en del spredte sætninger – de fleste fra I.P.Jacobsen!

 4. harning said

  Ved ikke rigtigt hvor sejt det er, som sagt er det det eneste digt jeg kan udenad, mine egne inklusive!

  Hvilket er det du kan?

  og spredte sætninger, jo dem kan jeg også – men da jeg sjældent kan huske hvem der sagde/skrev dem undlader jeg typisk at forsøge..
  Egentlig sjovt, for jeg er glimrende til at citere timeslange samtaler..

 5. perolofdk said

  -HCA: Historien hedder Hjertesorg – og det var nu – en seleknap. Jeg husker så tydeligt billedet med madammen med moppen under armen – kan læses på KB

 6. harning said

  Mange tak for det Per Olof. 😀

 7. jensdrejer said

  Jeg vil ikke afsløre det her. Overvejer at lade mig inspirere til et indlæg. Det er jo ikke lige fordi at der sker alt for meget på min blog for tiden!

 8. harning said

  det vil jeg så glæde mig til jens. 😀

 9. kjeldberg said

  Uden sammenhæng med emnet – sorry – vil jeg bare lige fortælle, at jeg har taget imod tilbudet om at flytte ind i din bankboks, så bliv ikke forskrækket, næste gang du låser dig ind :-).
  Nærmere ses på min blog (læs ikke det med 88’n og päronpinnen).

  🙂

 10. harning said

  He,he, skal nok komme med lidt mundgodt i en fart. 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d bloggare gillar detta: