Harning

 • Mest læste de seneste 48 tim

 • Blogstats

  • 161 024 hits
 • Kommentarpolitik

  Vær venligst opmærksom på, hvordan du formulerer din kommentar. Kommenterer der kan anses for injurierende eller som på nogen måde kan ophæve kilders anonymitet, eller som krænker andre menneskers privatliv vil ikke blive publiceret.
 • Ophavsret

  Ophavsretten til min blogs indhold tilhører iflg. lov om ophavsret mig. Korte tekststykker kan naturligvis citeres, når kilden, herunder mit navn, klart anføres. Hvis du ønsker at gøre brug af mine tekster på anden vis, kan dette ske efter skriftlig aftale.
 • En tanke…..

  ”Sociala grupper skapar avvikelse genom att skapa de regler vilkas överträdande bildar avvikelse, och genom att applicera dessa regler på särskilda människor och stämpla dem som avvikare." Howard S Becker
 • Og én mere

  ”Først kom de for at tage kommunisterne, men jeg protesterede ikke, jeg var jo ikke kommunist. Da de kom for at arrestere fagforeningsmændene, protesterede jeg ikke, jeg var jo ikke fagforeningsmand. Da de spærrede socialisterne inde, protesterede jeg ikke, jeg var jo ikke socialist. Da de spærrede jøderne inde, protesterede jeg ikke, jeg var jo ikke jøde. Da de kom efter mig, var der ikke flere tilbage til at protestere.” Martin Niemöller
 • Sider

 • Reklamer

  Jeg står på ingen måde inde for de reklamer som du eventuelt kan se på denne blog.
 • Meta

Forberedelse til en bog på 45dage

Posted by harning på januari 10, 2008

Har købt printerpapir og tjekket farvepatroner – intet er så irriterende som at ikke kunne skrive ud og gennemlæse, måske flytte lidt rundt, slette.

Har stadig ikke besluttet, hvilken bog. For bare nogle timer siden – havde jeg faktiskt bestemt at det skulle være den om anbringelse af børn og unge.

Men så hørte jeg fra ”Andreas” – der skrev dette fantastiske gæsteindlæg, som nu pga. den fine opmuntring fra kommentatorerne her på bloggen, er blevet overbevist om at han vist kan noget, og vil gerne skrive en ungdomsroman sammen med mig. 😀 . 😀

Så nu ved jeg alligevel ikke..

Vil prøve på at ikke tænke mere over det før i morgen tidlig, og indtil da har jeg givet mig selv lov til at læse en af mine absolutte favoritbøger gennem tiderne (med undskyldningen, at jeg jo nu ikke kommer til at læse noget i laaang tid) Hannah Green`s bog ” I Never Promised you a Rose Garden”.

5 svar to “Forberedelse til en bog på 45dage”

 1. perolofdk said

  Hej Boel – selvom projektet lød interessant, gik jeg ikke på den – altfor meget ligger og venter – men jeg tog udfordringen op med Hannah Greens bog – umulig at finde antikvarisk på dansk – mange på svensk – så en sån fick duga – en fantastisk bog, som jeg kan mærke, jeg har kendt eksistensen af men aldrig fået læst – puha stærke sager, oplysende, uhyggelige perspektiver – at det lykkedes at slippe ”ud” for Deborah, fortæller det er muligt – men siger ikke, for hvor mange den blindgyde varer livet ud. Hele medicinsiden har ændret sig drastisk siden bogen blev skrevet – tænker på, om det i hendes tilfælde ville have været til hjælp – eller til afledning, så den indsats som hjalp hende, aldrig var blevet givet?

 2. harning said

  Glæder mig, at du også fik fornøjelse af ”Ingen dans på rosor” Og vist har medicinsiden ændret sig siden – men alligevel findes de behandlinger hun beskriver jo fortsat indenfor psykiatrien…
  Og følelsen hun formidler, synes jeg er ganske enestående, samtidig med at hun formår at beskrive familien…

  Som tidligere sagt, jeg er ikke den rette til at anmelde bogen, men finder nye perspektiver i den hver gang jeg læser den. Og det er sjældent, at en bog kan gøre det for mig. 😀

 3. perolofdk said

  ”men alligevel findes de behandlinger hun beskriver jo fortsat indenfor psykiatrien…” – jo men – f.eks. den indpakningsbehandling er vel i høj grad erstattet af beroligende midler?
  Med den sans hun har for detaljens betydning for helheden, er jeg med på, at bogen kan give mere fra sig ved genlæsning….

  Mon hele fantasisiden i dag for nogle tager farve af Potteruniverset eller for den sags skyld Ringenes Herre? Alene navne i Yr tyder på tidligt udviklet højt intellektuelt niveau – eller hur?
  Findes der en lignende beretning fra ”nutiden”? ja jeg følte mig ved læsningen i høj grad i nutiden, så levende den er fortalt.

 4. harning said

  Rigtig at de i høj grad er erstattet af beroligende midler, ligesom elektrochok behandling kun bruges i svære tilfælde idag. Men vist er hendes beskrivelse af indpakningerne og dets effekter interessant, og man kunne jo spørge sig selv om hvorvidt det egentlig ikke er bedre med et par timers rolig indpakning – fremfor dages døsig medicinering.
  Påminder mig forøvrigt om (ih nu har jeg glemt hvad hun hedder…) Men hende der har skrevet ”Jeg en autist” – der ”opfandt” en klemme/kramme/holde/presse maskine – for at få dækket sit taktile behov og fandt dette særlig behageligt og beroligende. (- ligesom mange andre mennesker med autisme der ligeledes foretrækker den type af taktilstimulering sikkert ville sætte pris på).
  Og fantasiverdenen. Elsker simpelthen Yr og alle dens navne.(socialrealistisk fantasty – en helt ny genre. 😀 – eller i dette tilfælde, vel egentlig gammel…) hvad Potteruniverset angår er det en helt anden historie for mig – der nok ville kræve et eget indlæg.

 5. harning said

  fantasy!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d bloggare gillar detta: