Harning

Tag livet af de plejekrævende

Posted by harning på december 19, 2007

Sverige i nær fremtid, men det kunne lige så godt være Danmark. Et land uden ældrepleje og pensionister. Det nye rige er nemlig styret af den nye overklasse- Bureaukraterne. Og de har besluttet i fuld demokratisk orden – da de også er lovgiver- at gamle ikkeproduktive mennesker skal aflives.

Bureaukraterne selv er naturligvis undtaget terminering, og lever i sus og dus langt efter afsluttet administrativ tjeneste. Bonusen for en succcesfuld administrativ karriere er at få lov til at indgå i et jagthold, hvor gamle ikkebureaukrater jagtes og bliver dopede med Mogadon før sluttermineringen.

***

Ovenstående er et kort indblik i en af de bøger jeg synes vældig godt om, og som jeg synes er særdeles relevant i vores samtid. Men…

Desværre er bogen ikke dansk, ej heller går den at finde i dansk oversættelse.

Men hvis du har lidt ekstra julefred, kan du jo bruge den til at regne ud hvilken bog der er tale om og hvordan du får fat i den. 😀

Reklamer

7 kommentarer to “Tag livet af de plejekrævende”

 1. lonniswordpresscom said

  Gisp! Harning! Det minder mig om en dansk film jeg så i efteråret – husker ikke titlen –
  men der var det kunstnere (som havde fået for mange kunstlegater), bistandsklienter og folk på invalidepension, der skulle aflives!
  Den var i særdeleshed uhyggelig – også i al sin absurditet/humor – og de dømtes reaktioner, når de mødte hinanden osv..

  Men i fulde alvor tror jeg sagtens jeg kan skimte sådan et “Ikke-velfærd”, som den svenske bog er inde på – det er sgu uhyggeligt, du!

  Kh
  Lonni

 2. harning said

  Hej Lonni. 😀
  Ja, det jo lige det – mistanken om at det er sådan det kan ende, der gør den type bog til såvel vedkommende som skræmmende.
  Og jeg ærger mig gul og blå over at den ikke findes på dansk.

 3. lonniswordpresscom said

  Jeg tror nu på, at de tanker der fødes bliver stoflige med tiden – og pludselig er fx bogen og den omtalte danske film virkelig virkelighed.

 4. harning said

  Hvis vi ser ud fra et lidt litteraturhistorisk perspektiv – så har vi jo gentagne gange set hvordan fx. si-fi er blevet til virkelighed. Og ovenstående stærkt samfundskritiske satire er jo et eller andet sted også udtryk for forfatterens fremtidssyn efter at have gjort sig en nutidig socialrealistisk vurdering.

  Andet interessant – er filmen, bogen mon at klassificere som netop si-fi, satire,gyser,socialrealisme eller andet?
  Og mon forfatterne fremover vil blive betragtet som vores tids Nostradamus?

 5. Reinhard said

  Og når vi nu er inde på si-fi og gyselige fremtidsudsigter, så har vi jo på det sociale område altid et virkeligt billede af, hvor vi bevæger os hen med vores stigende velstand.
  Ganske vist er vi jo ‘helt anderledes’ i Danmark, men for mig at se behøver vi bare skele til USA, hvor vi er på vej hen. De er altid nogle år forud, så vi har principielt mulighed for at tage ved lære og korrigere, men gør det ikke.
  Så det beroliger mig, at de endnu ikke har sat igang med den moderne menneskejagt derovre. 🙂

 6. harning said

  Hej Reinhard og velkommen til. 😀
  Helt enig vedr. usa, men..
  Er vi nu helt sikre på at de ikke er begyndt derover? Eller for den sags skyld herhjemme bare med andre mere diskrete midler? Så som manglende omsorg/hjemmepleje overmedicinering m.v…

 7. […] at de der underlige, anderledes mennesker er alt for plejekrævende og koster os alt for meget – og at en mere organiseret udryddelse derfor er den eneste fornuftige […]

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: