Harning

Stop belejringen af Arto!

Posted by harning på december 7, 2007

Arto er et fantastisk sted for vores børn og unge. Det er et sted hvor de kan mødes med andre unge som har samme interesser og hvor de kan debattere deres egne værdier med andre.
De kan fortælle om deres daglige op og nedture til jævnaldrende, en oplevelse der giver de unge en tiltrængt følelse af, at de ikke er alene i verden. For mine egne børns vedkommende har Arto ( efter at vi er flyttet til udlandet) desuden været det sted, som har sikret, at de fortsat har et danskt netværk, at de er orienteret om dansk kultur, og sidst men ikke mindst, at de ikke bare opretholder men videreudvikler deres danske sprog. Så ja, jeg synes at Arto er et fantastisk sted for vores børn og unge. Hvis de dog bare måtte være der ifred! Men, det må de desværre ikke. Sitet invaderes af stadig flere behovsstyrede og kontaktsøgende voksne som vil ”hjælpe” børnene. Der er ”Hojmand”, colamor”, cybergoggerne”, og alle de andre, og fælles for dem alle er en påstand om, at de er der for børnenes skyld, for at hjælpe. Vores børn er intelligente og videbegærlige. De kan sagtens selv finde ud af at henvende sig til professionelle fagpersoner i form af lægebrevkasser, osv på nettet eller ringe til børnetelefonen, hvis de har brug for mere støtte end hvad deres forældre, venner, almindelige lærere og pædagoger kan give dem.Derudover har Arto en stor redaktion med voksne mennesker som også gerne er behjælpelige med alt mellem himmel og jord. Det er altså ikke for børnenes skyld at ”Hojmand” og alle de andre voksne er der. Så hvad vil de egentlig?
Det engelske ord ”Grooming”, anvendes for at beskrive hvad det er pædofile gør i den indledende fase med deres ofre. Konkret betyder dette, at de finder sårbare børn som de viser, omsorg og venskab overfor. De roser, anerkender og støtter barnet, og under dække af at ville hjælpe får de indyndet sig hos barnet, hvorpå overgrebene starter. Selvom ” Hojmand”, cybergoggerne”, og de andre i vid udstrækning benytter groomingmetoden tror jeg egentlig ikke, de er pædofile på groomingmission overfor de unge, i hvert fald ikke ”cybergog” som bruger formuleringer som ”din lille frækkert” – da dette jo næppe er en formulering som binder an til en teenager, men snarere latterliggør anvenderen. Men én ting er, hvad jeg tror, noget andet er virkeligheden. Der skal en politiundersøgelse til for at afklare om ”Cybergogoggerne” er pædofile eller ” bare” pædagogstuderende uden respekt for andre menneskers integritet og uden evne til formulere sig hensigtsmæssigt overfor unge. Og er det så ”bare”? Er forskellen egentlig så stor mellem en pædofil og en voksen som udnytter børn til styrkelse af eget selvværd eller tilfredsstillelse af egne behov?
Er krænkelse af et barns privatliv og følelser ikke at betragte som et overgreb? Eller er der kun tale om overgreb når der ligger en seksuel intention bag? En ting er helt sikker – de kontaktsøgende voksne på Arto er der kun af én årsag. Nemlig for at dække deres eget behov. Ikke børnenes, og bestemt heller ikke mit, hverken som forælder eller som pædagog. Jeg er ikke bekymret for at mine børn skal udsættes for pædofile, eller at de skal mangle voksne at tale med. Men jeg er alvorligt bekymret for at de skal miste tilliden til voksne – hvis de gentagne gange skal opleve at voksne er nogen som handler efter eget behov uden hensyntagen til børnenes integritet.
Børn og unge i dag overvåges og holdes i forvejen alt for meget i hånden af voksne. Herved fratager vi dem muligheden for, at gøre egne erfaringer, selv om vi ved, at det er de egne erfaringer der danner grundlaget for såvel kognitive som sociale kompetencer.Det bedste vi kan gøre for at hjælpe, er derfor, at være til stede når de unge har behov for det – når vi inviteres til at hjælpe – og at vise dem at vi har tillid til, at de godt kan sondre mellem situationer som de selv kan håndtere og situationer hvor de har brug for voksenindblanding. Beviset på, at de unge kan selv, fremgår af de rigtige helte på Arto. Nemlig de unge mennesker, som har styrken til at sige fra overfor voksne som krænker dem – hvad enten denne krænkelse giver sig udtryk i et fysiskt eller et mentalt overgreb. Det er de samme unge mennesker som selvstændigt har påtaget sig opgaven at beskytte de sårbare unge, og som er gået på barrikaderne på Arto, for at bede de uindbudte voksne om at forlade sitet! Så stop belejringen af Arto, smut ud af de unges univers og find på noget andet med jeres liv. Gå i terapi, tag et kursus i pottemageri eller tilmeld jer en besøgsordning. Sagt med andre ord GET A LIFE !

©Harning

Politiken 2 januar 2007

40 svar till “Stop belejringen af Arto!”

 1. heidi said

  Her er man jo næsten nødt til at sige,det er synd for dig…
  Jeg har en selvhjælpklub på arto for børn og unge.
  Et sted som mange unge menensker rent faktisk har megen glæde af.
  Vi er faktisk en del pædagoger derinde….
  Vi mener faktisk vi gør en forskel…
  Fuldstændigt som jeg gør i sagen på klitnyt.dksexchikane
  Børn er ikke gamle nok til at forsvare sig selv.
  Og læssevis af unge mennesker har måske nok forældre, de ved det bare næsten ikke.
  For masser af forældre har travlt med at tjene penge, det jeg kalder dødt papir…
  Så hvis de her unge mennesker ikke havde eks vis min selvhjælpsklub, børnetlf og mange andre ting så var de helt alene…
  Så vil jeg da godt påpege at jeg har omkring 60 VOKSNE
  venner at skrive med på arto.
  Der står ingen steder i reglerne hvor gammel man skal være ,for at være på http://www.arto.dk
  Jeg syntes det er pisse hyggeligt….
  Så er det sagt……
  Ligeledes er http://www.mingler.dk osse et kanont sted.
  Så ved ikke om du er lidt misundelig…smiler.
  god aften til dig
  Hilsen Heidi
  123hjemmeside.dk/heidisvanborg
  Kan godt være det er skørt.
  Men jeg tror man kan gøre en forskel
  Og nej ikke alle voksne er der for deres børn se bare på
  hanherred.webbyen.dk
  Verden er desværre mere broget end det.
  Intet er sort og hvidt…

 2. harning said

  Hej Heidi!

  Jeg er da ked af, at du ikke har læst kronikken ordentligt, og derved tilsyneladende helt har misforstået den. Jeg skriver Bla. :

  ”Vores børn er intelligente og videbegærlige. De kan sagtens selv finde ud af at henvende sig til professionelle fagpersoner i form af lægebrevkasser, osv på nettet eller ringe til børnetelefonen, hvis de har brug for mere støtte end hvad deres forældre, venner, almindelige lærere og pædagoger kan give dem. Derudover har Arto en stor redaktion med voksne mennesker som også gerne er behjælpelige med alt mellem himmel og jord.”

  Du skriver, at der ikke er nogle regler for en øvre aldersgrænse på Arto.
  Arto har imidlertid en forældrevejledning, hvoraf det klart fremgår at målgruppen er børn og unge. Som forælder er det derfor en naturlig antagelse at børnene chatter med andre børn og unge – ikke med voksne!
  Jeg har siden kronikken fået flere henvendelser fra forældre, der har været rystede over, at der er voksne på Arto – et faktum de ikke var bekendt med. Disse forældre har nu forbudt deres børn at gå på Arto, hvilket jeg syntes er fuldt forståeligt- men synd for børnene.

  Da du nu, ifølge eget udsagn, er en af de voksne som bruger Arto til at tilfredsstille dine egne kontaktbehov, ville jeg da meget gerne have svar på mit væsentligste spørgsmål, nemlig:

  – Hvordan kan børn (og forældre) se forskel på en venlig pædagog og en pædofil på groomingmission på Arto?

  Personligt og fagligt er det min opfattelse at andre mennesker (også børn og unge) vokser når vi viser dem tillid og respekt og derved også lader dem gøre sig sine egne erfaringer –
  En opfattelse som i øvrigt understøttes af såvel pædagoger og psykologer j.f. fx Daniel N. Stern.: The interpersonal World of the infant: A View from Psychoanalysis and Deveopmental Psyychologi ”el. ” H.R. Schaffer : ” Social Development”
  Derudover kan jeg henvise til Malene Charlotte Larsens glimrende speciale om netop Arto. Hun skriver bla.:

  ” Hvad betyder Arto for de unge?
  Arto hjælper de unge med at være unge (med at konstruere deres identitet).
  De bruger Arto til det, der er vigtigt for dem i forvejen (vennerne, deres interesser osv.)
  Hvis man tager Arto fra dem, risikerer man at fjerne deres ”sociale grundlag” og mulighed for at følge med i – og vedligeholde – venskaber.
  Arto kan imødekommer ensomhed (hvis man f.eks. er udenfor i skolen).
  Arto betyder meget for de børn og unge, der bruger siden jævnligt.
  Det skyldes, at unge har brug for et sted, som er deres eget – et offentligt og privat rum (ved siden af de mange kontrollerede rum, som ellers fylder deres hverdag). ”
  mere her http://malenel.wordpress.com/arto-info/

  Faktiskt findes der mig bekendt ikke nogen moderne forskningslitteratur der påviser det modsatte.
  Du er af en anden opfattelse, og derfor vil jeg da meget gerne have dine faglige argumenter for hvorfor børn og unge ikke skal vises respekt og tillid og hvorfor de ikke skal have lov til at socialisere sig i grupper med med andre unge – uden voksnes indblanding og overvågning – i deres eget rum.

  Venligst
  Harning

 3. harning said

  Min opfattelse af Heidis sag kan findes under siden kontakt på denne blog

 4. Tina said

  Undrer bare, hvorfor Heidi ikke holder sig til chats for voksne sådan som vi andre voksne gør.
  Hvorfor befinde sig på den eneste børnesite der er, når der er så mange sites for voksne. Hvorfor ødelægge børns/unges mulighed for at chatte med andre ligestillede?

  Hvis det var mig som havde fået en oplysning om, at min tilstedeværelse et sted blev opfattet som pædofili og at min tilstedeværelse på en chat fik forældre til at forbyde børnene at benytte den, ville jeg skamfuldt undskylde og finde mig et andet sted.

  Men jeg er jo også voksen!

  Undrer hvad den psykiatriske vurdering af Heidi som ifølge hendes hjemmeside skulle udarbejdes, siger om Heidi.

 5. Lasse said

  FEDT!!!!

  Skrid heidi

  LS

 6. harning said

  Tak for det LS 😀

 7. harning said

  Mere om unge og internet her :
  http://virtuelkultur.blogspot.com/2007/06/etik-tjekker-du-din-teenager.html

 8. Martin Bay said

  Det var dog en overdrivelse, hvis jeg nogensinde har set én.

  Indrømmet, jeg kender meget lidt til situationen. Men umiddelbart lyder det som om du slynger hentydninger om pædofili ud mod mennesker, som er på arto for at hjælpe og støtte børn som har brug for det. Er det ikke lidt groft når du ikke har beviser?

  Du siger at børnene sagtens kan klare sig selv. Gid det var sådan, men at du har den opfattelse som voksen er bare naivt og sørgeligt.

  Selvfølgelig kan langt de fleste børn passe på sig selv. Men hvis det var sådan med 100%, hvorfor hører vi så konstant om børn, som bliver lokket i fælder og udnyttet? Måske er det så lidt som en promille, som er i farezonen. Men med 500.000 medlemmer på arto er det 500 børn. Er du villig til at se den anden vej mens 500 danske børn bliver udnyttet på den ene eller anden måde?

  Og nej, det er IKKE nok med børnetelefonen og andre tilbud udenfor hjemmesiden. Jeg har selv arbejdet med situationer og tilfælde, hvor barnet overhovedet ikke har overvejet at søge hjælp.

  Jeg siger ikke at forældregrupper på arto er løsningen. Men du har brug for at revurdere dine argumenter.

 9. harning said

  Hej Martin!
  Vil du være sød at læse mit indlæg én gang til – gerne sammen med min kommentar til Heidi….
  Hvis du så fortsat har samme opfattelse – er du meget velkommen at vende tilbage med konkrete referencer til de dele(afsnit) af min tekst som du ikke forstår – og som du lægger til grund for dine forkerte konklusioner af min holdning…

 10. Martin Bay said

  Hej harning,

  For det første, så resulterer en nedladende og arrogant tone ikke i, at nogen bliver overbevist om, at du har ret. Her tænker jeg bl.a. på:

  ”.. og som du lægger til grund for dine forkerte konklusioner”
  ”Jeg er da ked af, at du ikke har læst kronikken ordentligt”

  Mht. min tidligere kommentar til din kronik, så skal jeg med glæde udpege hvilke sætninger og afsnit, jeg baserer mine konklusioner på.

  Du skrev:
  ”De kan sagtens selv finde ud af at henvende sig til professionelle fagpersoner i form af lægebrevkasser, osv på nettet eller ringe til børnetelefonen, hvis de har brug for mere støtte end hvad deres forældre, venner, almindelige lærere og pædagoger kan give dem.Derudover har Arto en stor redaktion med voksne mennesker som også gerne er behjælpelige med alt mellem himmel og jord.”

  Mit svar:
  ”Selvfølgelig kan langt de fleste børn passe på sig selv. Men hvis det var sådan med 100%, hvorfor hører vi så konstant om børn, som bliver lokket i fælder og udnyttet?”

  Du skrev:
  ”Det er altså ikke for børnenes skyld at ”Hojmand” og alle de andre voksne er der. Så hvad vil de egentlig?”

  ”Men én ting er, hvad jeg tror, noget andet er virkeligheden. Der skal en politiundersøgelse til for at afklare om ”Cybergogoggerne” er pædofile”.

  Mit svar:
  ”Men umiddelbart lyder det som om du slynger hentydninger om pædofili ud mod mennesker, som er på arto for at hjælpe og støtte børn som har brug for det. Er det ikke lidt groft når du ikke har beviser?”

 11. harning said

  Hej Martin!

  1. Det er korrekt at nogle børn bliver lokket i fælder.
  Men som det fremgår af kronikken er min pointe at der skal voksne til.
  DVS : Ingen uautoriserede voksne på Arto= ingen voksne der kan lokke børnene i fælder på ARTO.

  Som jeg skriver og du citerer har ARTO en stor redaktion af voksne som børnene kan henvende sig til. – Disse mennesker er ikke anonyme, for ARTO ved hvem de er. ARTO står altså inde for at de ikke er pædofile!

  Da der således allerede findes voksne mennesker som børnene trygt kan henvende sig til på ARTO – er der helt klart ikke et behov for anonyme (ikke clearede) voksnes tilstedeværelse.

  2. Jeg konstaterer blot at:
  A) Jeg ikke tror de er pædofile.
  B) At vi har en tredeling af magten i Danmark hvor politiet er den undersøgende myndighed – ikke mig. – og at min tro derfor er irrelevant.
  Endelig vil jeg gerne bede dig om at besvare samme spørgsmål som jeg spurgte Heidi om (men aldrig fik svar på) :
  ”Hvordan kan børn (og forældre) se forskel på en venlig pædagog og en pædofil på groomingmission på Arto?” (Medmindre den venlige pædagog arbejder for ARTO)

 12. harning said

  PS. ARTOs egen information til forældre kan findes her:
  http://www.arto.dk/

 13. Tina said

  Kæreste Harning!

  Måske du ikke ved det, men den der Martin Bay er ikke en tilfældig læser som bare ikke forstår dit budskab. Næ, nej han har en mission! En helt egen egocentrisk dagsorden. Han har nemlig en HP med en chat for børn OG voksne, hvor han meget aktivt opfordrer forældrer til at oprette profiler så de kan kontrollere og overvåge deres børn. Det fremgår ikke på hvilken måde han så kontrollerer, at disse forældre ikke er pædofile!!! Så vidt kan ses, er der ingen kontrol overhovedet!!! Han har således oprettet den perfekte legeplads for pædofile…
  (Som vi alle ved, er der jo rigtig mange pædofile som selv har børn….)

  Han har desuden helt åbenbart ikke fattet at ARTO er for BØRN og så er der jo ikke noget at sige til, at han synes du er underlig når du mener at et site for børn skal forbeholdes børnene.

 14. harning said

  Tak for oplysningen Tina 😀
  (har lige set det,men undlod at kommentere det – for at undgå, at igen blive anklaget for at være nedladende)

 15. Martin Bay said

  harning,

  Ja du skriver, at du ikke personligt tror, at forældregrupperne på arto er pædofile. Men det til trods hentyder du på det kraftigste til, at det er muligt. Skal jeg finde citater igen, eller kan du selv se det?

  Mit andet kritik-punkt var, at børnene kan klare sig selv. Det er meget forkert at generalisere på denne måde. Jeg kan ikke se hvordan din sidste besked modbeviser min konklusion.

  ”Hvordan kan børn (og forældre) se forskel på en venlig pædagog og en pædofil på groomingmission på Arto?” Det er et godt spørgsmål, som jeg ikke har berørt i mine indlæg her. Som du måske lagde mærke til, så mener jeg ikke selv at forældregrupper er løsningen. Jeg mener bare at det er forkert at hentyde til pædofili uden beviser. Især når det drejer sig om en gruppe, som (for alt hvad vi ved) er det stik modsatte.

 16. Martin Bay said

  Kæreste anonyme Tina,

  Jeg vil forsøge at svare på dit indlæg, uden at synke til dit niveau…

  1. Jeg har aldrig lagt skjul på hvem jeg er. Hvis du kigger efter, så er mine beskeder forsynet med et link til min egen blog, hvor man kan læse om hvem jeg er, og hvad jeg laver.

  2. På min hjemmeside kan forældre oprette et login til et forældreområde, og på den måde få informationer om deres barn, hvis barnet giver lov til det. Der er fuld kontrol over hvilke forældre der må kigge indenfor, og hvor meget forældrene må se. Men jeg takker for din ”pædofili-legeplads” påstand, når nu du åbenlyst ikke har sat dig ind i noget som helst 🙂

  3. Jeg har aldrig påstået at arto er for voksne. Jeg ved ikke hvor du får de informationer fra.

  Vil du fortsætte med dit farvede mudderkastning, eller skal vi prøve at hæve niveauet lidt?

 17. harning said

  @Martin B
  Fordi det jo netop er muligt! Du kan da vel ikke være så naiv, at du som strudsen stikker hovedet i jorden og satser på, at hvad du ikke ser – er ikke?

  Jeg forstår end ikke din nyeste kommentar om at jeg siger, at børnene kan klare sig selv.
  Det jeg siger og som du jo citerer og anvender som baggrund for denne påstand er følgende:

  “De kan sagtens selv finde ud af at henvende sig til professionelle fagpersoner i form af lægebrevkasser, osv på nettet eller ringe til børnetelefonen, hvis de har brug for mere støtte end hvad deres forældre, venner, almindelige lærere og pædagoger kan give dem.Derudover har Arto en stor redaktion med voksne mennesker som også gerne er behjælpelige med alt mellem himmel og jord.”

  Af dette citat fremgår det, ifølge min opfattelse, heeelt tydeligt, at der findes voksne på og udenfor ARTO – som de unge trygt kan tale med.

  Jeg kan af dit svar på mit sidste spørgsmål se, at du heller ikke ved hvordan man ser forskel på en venlig pædagog og en pædofil på groomingmission på Arto?”

  Dette er jo hele pointen!

  Netop derfor synes jeg jo at de voksne som IKKE er clearede som medarbejdere af ARTO skal finde et andet sted at hygge sig. Så kan vi som forældre føle os mere sikre når børnene er på ARTO.

  Derudover forstår jeg fortsat ikke hvorfor alle disse uautoriserede og i princippet anonyme voksne befinder sig på ARTO – Når nu der allerede er utallige (godkendte og autoriserede) voksne som børnene kan henvende sig til på ARTO.
  Heriblandt den pædagog som efter aftale med Red Barnet indgår i ARTOs sikkerhedsforanstaltninger.

 18. Martin Bay said

  harning,

  Lad venligst være med at blande mig ind i hele diskussionen om hvorvidt de voksne hører hjemme på arto. Det har jeg aldrig påstået.

  Jeg siger, at det er forkert at slynge hentydning ud om, at de voksne derinde kan være pædofile. Det er en slem hentydning, og du har ingen beviser.

  Det er ligeledes forkert at sige, at børnene klarer sig fint nu. Forældregrupper er ikke løsningen, men mere KAN der sagtens gøres.

 19. harning said

  @Martin B

  ”mere kan der sagtens gøres” – JA! De uautoriserede voksne kan holde sig væk fra ARTO!
  Tingene hænger jo uløseligt sammen!

  Jeg har konstateret :
  -at der er autoriserede voksne på ARTO, som kan hjælpe børnene.
  -at der er uautoriserede voksne på ARTO, som påstår de er der for at hjælpe børnene.

  De uautoriserede voksne kan jo ikke være på ARTO for at hjælpe børnene. Det er der jo allerede autoriserede voksne til at gøre.

  Hvorfor er de uautoriserede voksne der så?
  Det er altså ikke for børnenes skyld.
  Det er heller ikke for forældrenes skyld.
  Ergo må de være der for deres egen skyld. De er der altså af egen interesse.

  Om denne interesse er pædofili eller ej ved jeg ikke.

  Derimod må jeg endnu engang henvise til den oprindelige kronik hvori jeg skriver :

  ”Er forskellen egentlig så stor mellem en pædofil og en voksen som udnytter børn til styrkelse af eget selvværd eller tilfredsstillelse af egne behov?
  Er krænkelse af et barns privatliv og følelser ikke at betragte som et overgreb? Eller er der kun tale om overgreb når der ligger en seksuel intention bag?”

  JEG har ikke beskyldt nogen for pædofili, derimod har jeg udtrykt min bekymring (både som mor og pædagog) over: at der er uautoriserede voksne som vælger at chatte på et børnesite for deres egen skyld.

  Denne bekymring er jeg som tidligere nævnt bestemt ikke alene om. – det er tværtimod en bekymring som rigtig mange forældre deler.

 20. Martin Bay said

  harning,

  ”at der er uautoriserede voksne som vælger at chatte på et børnesite for deres egen skyld”

  Det er din påstand, at de voksne ikke har nogen anden grund til at være på siden, end at tilfredsstille deres egne behov. Da det netop er en påstand, kan du ikke bruge den til at konkludere, at de har bagtanker.

  Jeg mener, at de voksnes intentioner er gode nok – at de rent faktisk er bekymret over hvad de hører i medierne, og ønsker at gøre en forskel for børnenes skyld. Men det er jo umuligt at bevise, så lad os bare sige at vi er uenige på det område.

 21. harning said

  JA, men nu er der jo autoriserede voksne på ARTO!
  Det er lige som med politiet. Gode intentioner eller ej så må vi ikke begå selvtægt.
  Hvis de uautoriserede voksne er bekymrede for børnene på ARTO – ville det bedste de kunne gøre være: at henvende sig til ARTOs autoriserede personel (ARTOS ”politi”).

 22. Martin Bay said

  Enig. Men jeg tror STADIG at forældregrupperne har de bedste intentioner 🙂

  De hører om en masse forfærdelige ting, og tænker, at de kan gøre en forskel. At de så ikke har forstået, at det kan/bør gøres anderledes er en anden sag.

 23. Peter said

  Jeg finder det pudsigt at du stoler fuldt og fast på disse ‘autoriserede’ voksne. Hvorledes kan du være så sikker på at netop de er der for at hjælpe børnene, og ikke blot for egen vinding? I så fald de ikke bliver psykologisk testet på kryds og tværs inden de træder til i dette ‘voksne-korps’, er de ikke et hak bedre end alle de andre, udover selvfølgelig at de har en opbakning som andre mangler. Hvad er garanten for at de ikke er pædofile? Der er præster, pedagog-medhjælpere, lærere osv. der er blevet fyret for pedofili. Hvis du kan blive ansat i en sporsklub el. lign. selvom du er pedofil, så vil jeg stærkt tro at det også er muligt at blive en del af dette ‘voksen-korps’ selvom du er pedofil. Chancen for at du skal igennem et mindre nåleøje finder jeg meget urealistisk.

  Netop i og med der er alt den virak om Arto og deres sikkerhed eller mangel på samme, som der nu engang er, så kan jeg sørme godt forstå de forældre der vælger at lave en bruger for at kigge deres børn en smule over skulderen. Det er en ærgerlig drejning for privatlivets fred, men så længe disse pædofile individer er på fri fod, så er det en sikkerheds foranstaltning som nogle forældre selvfølgelig vil tage, for deres børns bedste. Og nej sammenlignet med min tro på mig selv, stoler jeg da heller ikke et hak på diverse andre mennesker jeg intet kendskab har til.

 24. harning said

  Hej Peter!
  Nej jeg stoler ikke hundrede % på de voksne som indgår i ARTOS personel. Livet giver ingen garantier og alt er som bekendt muligt. Derimod mener jeg fortsat at det hjælper – hvis vi begrænser det antal voksne der findes på ARTO, ligesom det hjælper at ARTO ved hvem disse mennesker rent faktiskt er – og kan finde dem ved behov. – En mulighed som er minimal når det gælder dem jeg kalder for de uautoriserede voksne.

  Jeg ved at der kan ske mine børn noget – på ARTO, og når de går over vejen.
  Jeg synes bare det er forkasteligt at forbyde dem at færdes i verden – så det gør jeg ikke- derimod gør jeg hvad jeg kan for at minimere de risici de udsættes for samtidig som jeg ønsker at de skal kunne omgåes og socialiseres sammen med andre på samme alder uden konstant voksentilsyn. (j.f. tidligere kommentar)

  Hvor er jeg glad for, at du kan se og ærger dig over at privatlivets fred krænkes 😀 – Et væsentligt tilskud til debatten!

  Pps. Martin og Peter.: Mange af de uautoriserede voksne på ARTO er IKKE forældre til de børn der færdes derinde.

 25. Tina said

  Til Martin Bay..

  Ad dit pkt. 1:
  Ja man kan finde ud af hvem du er, hvis man finder frem til din HP. Min pointe var bare, at du ikke HER har oplyst din baggrund (ikke alle går videre fra link til link for at finde ud af hvem folk er).

  Ad dit pkt. 2:
  Du skriver ”Der er fuld kontrol over hvilke forældre der må kigge indenfor” med reference til din egen chat. Dette finder jeg særdeles interessant. Den eneste måde man kan få fuld kontrol over hvem de personer der benytter et site er, er ved at få deres cpr.nr. og derefter checke dem hos politiet, de sociale myndigheder osv. Hvis de samtidig registreres af administrator med disse cpr-oplysninger er der tale om et register og i så fald skal man have godkendelse fra datatilsynet.
  Så enten har du en helt speciel adgang til de offentlige systemer + tilladelse til registrering – eller også har du ikke en dyt check på, hvem disse forældre er!
  Du oplyser ikke på dit site, at du har adgang til at checke folk, så jeg går ud fra, at du ikke kan stå 100% inde for at disse forældre ikke er pædofile på jagt!!!!

  Ad dit pkt. 3:
  Nej du skriver ikke at du mener ARTO er for voksne, men du mener jo det er iorden at der er uautoriserede voksne der leger på ARTO. Dette selvom hele sitet er opbygget så det med klarhed fremgår, at sitet henvender sig til børn.
  Min logik er bare, at sites der klart kun henvender sig til børn er for børn og sites der klart kun henvender sig til voksne er for voksne.
  Og ARTO er så vidt jeg ved, det eneste sted hvor børnene kunne have mulighed for at chatte med ligestillede uden at voksne blander sig – hvis altså ikke det lige var fordi nogle voksne synes det er vældig sjovt at chatte med børn.

 26. Martin Bay said

  Tina,

  1. MIN pointe er, at jeg aldrig har gjort noget for at skjule det. Jeg har end ikke forsøgt at bagtale arto eller fremme min egen hjemmeside. Så forklar mig venligst hvad jeg har gjort forkert.

  2. Børn og unge på min hjemmeside skal godkende de forældrerelationer, som forældre kan oprette til deres barn. Det sker på baggrund af email bekræftelse. Forældre kan altså kun kigge med hos det barn, som godkender dem. Barnet kan være sikker på at det er dets forældre som opretter relationen ved at kigge på email adressen, og evt. bekræfte hos forældrene IRL. Derfor er systemet 100% sikkert. Så drop du bare dine vilde pædofil-beskyldninger (igen) indtil du har sat dig ind i tingene.

  3. ”men du mener jo det er iorden at der er uautoriserede voksne der leger på ARTO”. Jeg ved stadig ikke hvor du får dine oplysninger fra. Hjælp mig venligst her.

 27. harning said

  @Martin B
  Jeg har tænkt og tænkt og kigget på din kommentar til Tina og kigget på din side, og jeg forstår simpelthen ikke hvad du mener med at:
  ”…forældre kan oprette til deres barn……….Forældre kan altså kun kigge med hos det barn, som godkender dem. Barnet kan være sikker på at det er dets forældre ”

  Betyder det:
  at hvis ”johannes” siger, at hans mor godt må kigge med – så kan hun følge med i en konversation som ”johannes” har med et andet barn? – Uden at dette andet barn ved det?

 28. Peter said

  #24
  ”Derimod mener jeg fortsat at det hjælper – hvis vi begrænser det antal voksne der findes på ARTO, ligesom det hjælper at ARTO ved hvem disse mennesker rent faktiskt er – og kan finde dem ved behov.”
  De voksne der er der med rent hjerte, kan du vel ikke have noget imod? Ja du mener at voksen-korpset gør det fint, but still, så længe de er syndfri, er der ikke nogen grund til at have noget imod dem. Det du vil opnå er at fjerne samtlige voksne fra sitet, og kun have voksen-korpset. Det jeg mener er, at så længe der ikke er sikkerhed nok omkring det voksen-korps, så når vi ikke længere ved kun at have dem end ved at det er som det er nu. En halv sikkerhed er i hvert fald i mine øjne ikke tilfredsstillende.

  #25
  Jeg har læst kronik’en og samtlige kommentarer, og der er ikke den mindste hjemmel for din hetz af Martin Bay. Jeg ved ikke hvorvidt du har set dig sur på ham i forvejen, eller hvorvidt du rent faktisk har fulgt disse kommentarer. Det han skriver er at Harning kværulerer, hun beskylder nogle for at være pædofile, uden på nogen måde at komme med en bevisførelse for oprigtigheden i hendes udtalelse. Ligeledes kværulerer du, din påstand om at Martin Bay har en mission, bunder ud i ren tro, og du kan ikke argumentere for den påstand. Du har hermed skrevet dig på listen over internet trolls, tillykke.

 29. harning said

  Hej igen Peter!

  Faktiskt så ville mit UTOPIA for børnene være et site HELT uden voksne. – gerne med clearede henvisninger til steder hvor de kan finde hjælp.
  Men som sagt, det er utopi i dagens verden at børn og unge, bare engang imellem, skulle få lov til at være fri for overvågning og indblanding fra voksne i alle aspekter af deres børneliv.

 30. Martin Bay said

  harning,

  Det er korrekt. Naturligvis er det meget sjældent, at børn vil give deres forældre denne mulighed, men som jeg skriver på forældresiden:

  ”Denne service er ment som en ekstra sikkerhed og tryghed for såvel forældre som barn. Der kan opstå situationer, hvor medlemmer af NationX ønsker råd og indsigt fra en forælder, ligesom forældre kan finde det ønskværdigt med en let og overskuelig oversigt over barnets aktiviteter på nettet.”

  Det svarer til at barnet har problemer med chikane, søger hjælp hos forældrene, som så læser beskederne igennem på selve chatten. Her er det blot sat i system, så forældrene har nemmere og mere overskuelig adgang til at hjælpe barnet samt søge informationer og kontakt til administratorer.

 31. harning said

  @Martin B

  I mine ører lyder det i bedste fald som om du indhyller forældrene i falsk sikkerhed. Hvis børnene selv skal give tilladelse og hvis de desuden kun sjældent gør det, så er det jo fuldstændigt irrelevant. Dertil skal siges, at jeg personligt ikke kan se hvorfor det skulle være bedre/mere sikkert/nemmere – end bare, at bede om, at gå ind via barnets egen profil?

  Du sammenligner det med situationer hvor barnet har været udsat for chikane. Det mener jeg ikke, at du kan. Chikane er ulovligt – hvis et barn vælger at chikanere et andet barn – må det regne med konsekvenser.
  Du opfodrer derimod til hvad jeg ville kalde for ”vindueskiggeri”, ”dørlytteri”, og krænkende overvågning – af en part der ikke er gjort bekendt med, at en voksen lytter med i den anden ende.
  For mig er det det samme som at installere skjult kamera i mine børns værelser, og skjulte mikrofoner i deres tøj – for derefter at læne mig tilbage og lytte til deres venners hemmeligheder….

  ps:
  ” Der kan opstå situationer, hvor medlemmer af NationX ønsker råd og indsigt fra en forælder…” – At være forælder er ikke ensbetydende med at kunne give kompetente råd til andres børn. Og hvis en forælder (som din virksomhed har tilladt) giver børnene gode råd, påtager din virksomhed sig så også ansvaret såfremt dette råd viser sig at få uheldige konsekvenser for det pågældende barn.

 32. Martin Bay said

  harning,

  Jeg må stille mig fuldstændig uforstående overfor din holdning. Børnene på en chat kan komme ud for situationer, hvor de ønsker hjælp. Jeg har gjort det nemmere og smartere for forældrene at give den hjælp. Længere er den ikke.

  Forældrene bør altid kunne træde til, hvis der er brug for det. Hvordan kan du kritisere, at dette værtøj gør det nemmere for både børn og forældre?

  Kameraerne, i dit eksempel, er allerede til stede. Forhåbentlig, i hvert fald. Et barn som beder om hjælp FÅR forhåbentlig hjælp. En forælder som bliver bedt om hjælp tager da forhåbentlig et kig på problemet, hvis barnet beder om det.

 33. harning said

  @Martin B

  HVERKEN SOM MOR ELLER SOM PÆDAGOG
  ville jeg umiddelbart påstå mig, at være istand til at rådgive fremmede børn (på nettet) om deres problemer – problemer som de sjældent er i stand til at udtrykke særligt nuanceret på skrift….Det kræver altså flere samtaler og et større kendskab til barnet end hvad der umiddelbart gives på nettet. – Det er alt for let, at give forhastede råd baserede på halve historier. Råd som dermed er inkompetente og mere til skade end gavn for barnet.

  Jeg ville ligeledes frabede mig, at forældre der af Domstolen er blevet pålagt en psykiatrisk undersøgelse (som Tina tidligere påpegede vedr. Heidi) rådgav mine børn om noget som helst!!!

  Din kommentar om, at jeg forhåbentlig allerede har installeret skjult kamera for at spionere på mine børns venner kan jeg vist ikke sige så meget andet om – end at jeg synes det er en særdeles anstødelig tanke.
  – Hvad ville du selv sige til at dine venner optog dig på film i smug, eller satte medhør på telefonen uden at fortælle dig det?
  Ville du nogensinde turde tale fortroligt med dine nærmeste , hvis du vidste, at det blev optaget?
  og hvad siger forældrene til dine børns venner, til at du optager deres børns samtaler i smug?

  Men jeg er da ikke mere karrig, end at jeg da gerne vil høre nærmere om, med HVILKE BELÆG DU MENER AT BØRNS TILLID VINDES VED MISTRO OG RESPEKTLØSHED?
  Altså dokumenterede pædagogiske/psykologiske argumenter – ikke bare hvad du tror.

  Ps. Jeg er forælder. Jeg har børn. Jeg er altså din målgruppe.
  Når jeg så spørger helt konkret om hvad der er nemmere ved din sides forældreprofiler – end at bare bede barnet om barnets kode, så synes jeg, at det er ganske nedladende af dig bare at svare ”….nemmere,… smartere….længere er den ikke……” Det er ikke et beskrivende forklarende svar, men alene en konstatering.

 34. Martin Bay said

  Jeg synes at der går for meget flamebait i det her. Den eneste holdning jeg kom frem med i mit sidste indlæg var, at et barn burde kunne regne med hjælp fra sine forældre, hvis barnet oplever problemer på en chat.

  Og din konklusion er, at jeg mener, at børns tillid vindes ved mistro og respektløshed?

  Hvornår har jeg sagt at forældre skal rådgive fremmede børn?

  Kamera-situationen var billedlig tale. Jeg synes det er ret åbenlyst, at jeg ikke snakkede om fysiske kameraer installeret til at spionere på børnene.

 35. harning said

  @Martin B
  Må konstatere, at du simpelthen ikke forstår hvad jeg skriver, so – I rest my case…………………………….

 36. Martin Bay said

  I lige måde. Jeg har mistet lysten til at blive ved med at skære det ud i pap 🙂

 37. Mette said

  Tak for, at du gad bruge din tid på, at skrive om os unge på en god måde 😀
  Det er der ikke ret mange voksne, der gider, de skælder os bare ud, og hører slet ikke på hvad vi siger.

 38. harning said

  Hej Mette!
  Mange tak for rosen – selv om jeg nok ikke synes den er helt velfortjent. Jeg betragter det nemlig som en selvfølge både at høre hvad andre mennesker siger ( alle mennesker, også børn og unge) og jeg synes bestemt også at folk skal have at vide når de er gode til noget.Og fordi det er en selvfølge, og derved ikke har krævet nogen anstrengelse fra min side – synes jeg måske ikke at jeg helt har fortjent ros.

  Derimod synes jeg det er trist, hvis din oplevelse af voksne generelt er at vi/de ikke lytter og skælder ud og jeg håber at du vil bruge nogle af de kompetente voksne som jeg har skrevet om, hvis du får brug for at snakke med en voksen. Jeg lover at de gider at snakke og ikke skælder ud – mere end hvad der kan være berettiget 😀

 39. […] argumentere overbevisende for sin mening – kræves en del grundlæggende viden. Da jeg fx skrev Stop belejringen af Arto, vidste jeg en smule – sådan lidt overordnet om pædofile og deres verdensopfattelse – men ikke […]

 40. harning said

  Apropos….
  http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-58823041:mor-jager-b%C3%B8rnelokker-p%C3%A5-facebook.html?nidk

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

 
%d bloggare gillar detta: