Harning

 • Mest læste de seneste 48 tim

 • Blogstats

  • 161 541 hits
 • Kommentarpolitik

  Vær venligst opmærksom på, hvordan du formulerer din kommentar. Kommenterer der kan anses for injurierende eller som på nogen måde kan ophæve kilders anonymitet, eller som krænker andre menneskers privatliv vil ikke blive publiceret.
 • Ophavsret

  Ophavsretten til min blogs indhold tilhører iflg. lov om ophavsret mig. Korte tekststykker kan naturligvis citeres, når kilden, herunder mit navn, klart anføres. Hvis du ønsker at gøre brug af mine tekster på anden vis, kan dette ske efter skriftlig aftale.
 • En tanke…..

  ”Sociala grupper skapar avvikelse genom att skapa de regler vilkas överträdande bildar avvikelse, och genom att applicera dessa regler på särskilda människor och stämpla dem som avvikare." Howard S Becker
 • Og én mere

  ”Først kom de for at tage kommunisterne, men jeg protesterede ikke, jeg var jo ikke kommunist. Da de kom for at arrestere fagforeningsmændene, protesterede jeg ikke, jeg var jo ikke fagforeningsmand. Da de spærrede socialisterne inde, protesterede jeg ikke, jeg var jo ikke socialist. Da de spærrede jøderne inde, protesterede jeg ikke, jeg var jo ikke jøde. Da de kom efter mig, var der ikke flere tilbage til at protestere.” Martin Niemöller
 • Sider

 • Reklamer

  Jeg står på ingen måde inde for de reklamer som du eventuelt kan se på denne blog.
 • Meta

Tvangsanbragte børn skal hjem igen! (vk)

Posted by harning på september 1, 2007

Forældreevne er for de fleste et ganske diffust og overordnet begreb. Sagsbehandlere og pædagoger har i årevis forsøgt at definere hvad det er der gør forældre til gode forældre og hvad det er der gør at forældre ikke kan varetage deres barns tarv. Hvor meget/lidt skal der til?

Nu er spekulationernes tid endelig forbi……..

I forbindelse med Venstres nye forslag om tvangsadoptioner af spædbørn definerer partiets Hans Andersen i Berlingske forældreevne således:

”Reglen skal ikke gælde forældre, som netop viser interesse for barnet og dermed har en evne”

Altså: forældre der viser interesse for barnet har forældreevne.

Det er jo fantastiske nyheder for alle de forældre, der idag har fået deres børn tvangsanbragt pga. dårlig forældreevne, og som gerne vil have dem hjem igen. Dem der elsker deres børn og er interesserede i dem – ligesom de allerfleste forældre nu engang er.

Det er selvfølgelig også gode nyheder for staten og kommunerne som derved sparer en masse penge.

Hans Andersens definition vækker (foruden ovenstående klarhed) – et helt nyt spørgsmål:

Hvis de forældre, der skal høre under den nye regel for tvangsadoption- ingen interesse har i deres barn – hvorfor er det så overhoved nødvendigt med tvang? Hvorfor så ikke bare venligt bede dem om, at frivilligt bortadoptere denne byrde?

8 svar to “Tvangsanbragte børn skal hjem igen! (vk)”

 1. H said

  For god orden skyld.
  Hvis du står overfor et ”forslag” om anbringelse. Vælg en tvangsanbringelse – så får du nemlig en advokat og derved et minimum af sikkerhed for at der bliver taget hensyn til dine (og børnenes) rettigheder.

 2. Præcis! Jeg har en veninde, hvis datter af forskellige årsager lod sit barn ”frivilligt anbringe”, da hun befandt sig i en situation, hvor hun ikke syntes, hun slog til som mor. Efterfølgende troede hun, det var noget nær en formalitet at få drengen hjemgivet. Det var det ikke. Hun får ham aldrig hjem. På trods af, at de forhold, der gjorde, at hun valgte den – troede hun – midlertidige frivilige anbringelse forlængst er fortid, og hun kan tilbyde drengen mindst lige så trygge og velordnede forhold som plejefamilien kan.

  Og det er selvfølgelig ikke, fordi drengen ikke har det godt i sin plejefamilie – for det har han bestemt. Men det er for fanden ikke deres barn – samfundet har ikke desto mindre foræret en lille dreng væk. Undevejs nærmest kæmpet for, at der ikke blev mere ”samvær” med moderen end højst nødvendigt. Så klart nok opfatter drengen i dag en fremmed som sin mor. Og hun er også hans mor i praksis. Men for fanden hvor jeg synes, det er urimeligt overfor den ”rigtige”, som jo kun valgte, som hun gjorde for sit barns skyld.

 3. H said

  Velkommen til Fr.Møller 😀
  Ja, sådan går det desværre rigtig tit. Men når nu drengen er frivilligt anbragt – kan moderen jo bare hente hente ham – så bliver kommunen nødt til at lave det om til en tvangsanbringelse – hvorved moderen får en advokat !
  Og kan få drengen hjem permanent igen.

 4. Ja, det kan hun, og jeg ved, det har været under overvejelse. Kender du Brecht – den kaukasiske kridtcirkel… Det var sådan drengens mor valgte at vise, hvem der var hans sande mor…

 5. H said

  Hvis moderen har brug for noget kvalificeret forudgående rådgivning ifht. hvordan hun bør handle – kender jeg en rigtig god én (BA .jur og privatpraktiserende socialrådgiver)- og formidler da gerne en kontakt.
  Hun kan bare mejle til mig 😀 (Ups, edit svensk..- der skulle naturligvis have stået maile)

 6. […] Politiken idag. En oplysning, der ikke kan undre undertegnede synderligt, derimod undrer det mig at V/K  fortsat fremtruer med forslag om tvangsadoption af spædbørn til helt ubekendte voksne, fremfor at kigge nærmere på den viden og de erfaringer som faktisk […]

 7. rotsne said

  Jeg mindes at en læge familie i Klarup adopterede en masse børn. Nogle af børnene faldt bort og faderen skrev dødsattesten på dem. Sagen blev aldrig fulgt belyst idet at moderen meget belejligt døde i fængslet inden at man kunne få klarhed over hvilke sagsbehandlere og andre embedsfolk, der havde sagt OK for at de kunne få alle børnene i deres varetægt.

  Som lægefamilie nød de stor anseelse i lokalområdet. Her mange år senere ved vi fra sagen i Mern at denne anseelse betyder meget hvis der klages over en pleje/aflastning/adoptionsfamilie. Det eneste der er forskel på forholdende den gang og dem vi har i dag er at de anbragte børn nu har internettet til at fortælle deres historie på. Eksperterne tror dem stadigvæk ikke uanset om de så korrekt fortæller at de er blevet misbrugt seksuelt.

  De anbragte unge bør organisere sig så de kan bruge sider som Minder fra en hård tid til at advare om plejefamilier / institutioner hvor at de bliver krænket.

 8. harning said

  Hej Rotsne og velkommen til. 🙂

  Synes du anfører en meget væsentlig pointe som jeg også tidligere har skrevet om- nemlig at vi ikke har nogen god garanti for at børn får det bedre ved en anbringelse. Min opfattelse er at der forud for enhver anbringelse skal ses på om barnet reelt vil få det bedre og at der skal følge et tydeligt erstatningsansvar med til stat,kommune og sagsbehandler såfremt det på et senere tidspunkt viser sig at barnet har lidt overlast pga anbringelsen. Som det er nu synes ”systemet” at mene, at hvis bare vi anbringer barnet så får det det pr. automatik bedre. Dette er naturligvis ikke tilfældet og der findes heller ingen forskning som umiddelbart understøtter dette faktum. (Mere om dette og hvad jeg for øvrigt mener om anbringelse af børn og unge kan du finde under kategorien Anbringelser af børn )

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d bloggare gillar detta: