Harning

 • Mest læste de seneste 48 tim

 • Blogstats

  • 161 541 hits
 • Kommentarpolitik

  Vær venligst opmærksom på, hvordan du formulerer din kommentar. Kommenterer der kan anses for injurierende eller som på nogen måde kan ophæve kilders anonymitet, eller som krænker andre menneskers privatliv vil ikke blive publiceret.
 • Ophavsret

  Ophavsretten til min blogs indhold tilhører iflg. lov om ophavsret mig. Korte tekststykker kan naturligvis citeres, når kilden, herunder mit navn, klart anføres. Hvis du ønsker at gøre brug af mine tekster på anden vis, kan dette ske efter skriftlig aftale.
 • En tanke…..

  ”Sociala grupper skapar avvikelse genom att skapa de regler vilkas överträdande bildar avvikelse, och genom att applicera dessa regler på särskilda människor och stämpla dem som avvikare." Howard S Becker
 • Og én mere

  ”Først kom de for at tage kommunisterne, men jeg protesterede ikke, jeg var jo ikke kommunist. Da de kom for at arrestere fagforeningsmændene, protesterede jeg ikke, jeg var jo ikke fagforeningsmand. Da de spærrede socialisterne inde, protesterede jeg ikke, jeg var jo ikke socialist. Da de spærrede jøderne inde, protesterede jeg ikke, jeg var jo ikke jøde. Da de kom efter mig, var der ikke flere tilbage til at protestere.” Martin Niemöller
 • Sider

 • Reklamer

  Jeg står på ingen måde inde for de reklamer som du eventuelt kan se på denne blog.
 • Meta

Kan man skrive senryu digte til små børn ?

Posted by harning på april 6, 2007

Ja, kan man det ? Spørgsmålet dukkede op herhjemme for et stykke tid siden, fordi den yngste søn ville vide, hvad alle de store grinte af – Det kunne vi jo ikke så godt kunne forklare, eftersom mine voksensenryu (mere her) til store dele slet ikke egner sig for små børns ører. Men det rejste spørgsmålet, kan man det? Og hvorfor ikke ? Ligesom det kan være et sjovt og anderledes indslag i teenageres skolegang, kan det vel være et sjovt indslag for de 3-6årige – at de kan læse, være med til at skrive og måske sågar få en forståelse for ordenes opbygning. Rigtigt pædagogiskt! Men alligevel. Det var værd et forsøg…..

Så kan man det?

1.

En lille sød dreng

en gang for længe siden

slog en rosa prut

© Harning

Eller hvad med det hér? Her har mors samfundsforståelse ganske vist sneget sig ind, og desværre ser det ud til at vi sidder godt og grundigt fast i analfasen. Hmm….

5.

Kongen og prinsen

Dronningen og prinsesserne

tisser også gult

© Harning

13 svar to “Kan man skrive senryu digte til små børn ?”

 1. Du kan i hvert fald!! 🙂

 2. harning said

  @ spacemermaid, hvor er du sød. Jeg sad lige og kiggede på dem og havde faktisk bestemt, at de er for platte og nok ikke lige mit gebet. Nu vil jeg forsøge om jeg kan tage dem op til revision gennem dine øjne…

 3. harning said

  Måske er problemet, at det første kun med en særdeles velvillig tilsnigelse kan kaldes senryu (måske er det snarere gendai ? ) og at det andet, som ganske vist er senryu, knækker halsen på alle de prinser, og prinsesser, og konger og dronninger….
  Eller måske er problemet at jeg pt ikke har et grinende barn på sidelinjen, der kan fortælle hvor sjove de er ?

 4. lonniswordpresscom said

  Hey Harning!

  Skægt at kigge ind til dig. Jeg er ikke sikker på, at jeg har været her før. Men rundt skimmet med mine skærm-øjne ser jeg, at der er meget at gå til. Jeg må vist hellere blogrolle dig så det blir nemmere, at finde tilbage.

  Hilsner
  Lonni

 5. Jeg har lige siddet med min veninde, der er børnebogsforfatter. Og kunstnen ligger i at sige sandheder på en humoristisk, banal måde.

  Jeg er gerne et grinende barn i denne situation: De er sjove 🙂

 6. harning said

  @Lonni, – jamen du går bare til fadet – så vil jeg da gøre det samme og smutte indenfor hos dig 🙂 Og mon vi så ik mødes snart igen.

  @spacemermaid, tak igen! Måske skal jeg bare lade være med at tænke så meget….Det er jo det med børn – de er bare.

 7. lonniswordpresscom said

  Hey Harning! 😉 Hvordan former din sommer sig – til et godt og herligt haiku eller hva ku du ønske dig mon? Her er der ferie og ikke så meget nyt blog under solen. Vender dog tilbage til august – både dér og her.

  God sommer!
  Lonni

  PS: Når du har tid – kig ind her:

  http://halddagsbloggen.blogspot.com/

 8. harning said

  Hej Lonni!
  Som du kan se på aktivitetsniveuet hér på bloggen, slapper jeg lidt af i sommer. Tjekkede dit link ud – Rigtig godt med fokus på Haiku – omend jeg personligt ikke er så meget for oplæsning, foretrækker at læse selv – uden forstyrrende elementer…. Men ved jo at andre sætter pris på det, så igen: godt initiativ .D
  Rigtig god sommer til dig.

 9. lonniswordpresscom said

  Tak skal du ha! 🙂

  Kh
  Lonni

  PS: Må jeg høre om din julehistorie fik ”adgang”? 🙂

 10. harning said

  Sødeste Lonni!
  Hvis bare jeg vidste det – ville du være den første til at få besked. 😀
  Desværre ved jeg ingenting, – Henrik har rykket for svar, men jeg antager de er gået på ferie nu, så det står fortsat hen i det uvisse – medmindre jeg havde ret vedr. påskeharens formodede jalousi…….

 11. lonniswordpresscom said

  Påskeharens jalousi? Den må jeg nok lige ha genopfrisket. Jeg tror faktisk på at du er ”inde”. Dem der får hurtigt svar – er som regel dem, der ikke kommer med.

  (min teori) 😉

  Knæk og bræk så! 🙂

  Kh
  Lonni

 12. harning said

  Tak 😀

 13. harning said

  Børnedigte kan også findes i udgivelsen BUY A POEM.
  Mere hér:
  http://buyapoem.2u.se/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d bloggare gillar detta: